čtvrtek
3. října 2024
svátek slaví Bohumil
© Logo kraje



Interiéry do Veigertovského domu zajistí firma A.M.O.S. Design

Autor článku: 
Ing. Nicole Mertinová

<p>STŘEDOČESKÝ KRAJ: Rada kraje schválila dne 2. února 2015 vyhodnocení veřejné zakázky na vnitřní vybavení kolínského Veigertovského domu, hlavního sídla Regionálního muzea v Kolíně.</p> <p>Zakázku na dodávku interiérů vyhrála firma A.M.O.S. Design s.r.o., která nabídla cenu necelých 21 milionů Kč, tedy o tři a půl milionu nižší než je projektovaná hodnota.</p> <p>„Zakázka zahrnuje administrativní zázemí, informační centrum, depozitáře, expozice, lektorské prostory i vědecká pracoviště. Je to v podstatě veškerý interiér a mobiliář, od vitrín přes multimediální prvky po židle a další kancelářské vybavení,“ upřesnil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.</p> <p>V domě bude městské informační centrum, v suterénu prostor pro depozitáře listin a ve sklepení se návštěvníci seznámí s jeho historií. První patro nabídne expozici dějin Kolína a bitvy u Kolína. V podkroví vzniknou kanceláře muzea. „Pro kolínské muzeum je centrální dům důležitý, protože nyní je na 13 místech a velkou část sbírek je umístěna v nevyhovujících podmínkách,“ řekl radní Zdeněk Štefek. </p> <p>Středočeský kraj podporuje muzeum i při přípravě vlastních přírodovědných a historických expozic. Projekt je spolufinancován z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Náklady na celkovou opravu muzea, interiéry a expozice jsou ve výši 133 milionů korun.</p> <p>Ing. Nicole Mertinová<br />
tisková mluvčí<br />
Zborovská 11, 150 21 Praha 5<br />
mobil: 725 317 425, e-mail: mertinova@kr-s.cz<br />
www.kr-stredocesky.cz</p>

Mohlo by vás také zajímat...

BROUMOV: Říjen bude v broumovském klášteře spojen s měsíční hudební rezidencí české zvukové umělkyně Lucie Páchové a gruzínského hudebníka Alexandra Mishelashvili. Oba muzikanti zapojí do své tvorby i místní studenty a hudebníky. Veřejnosti se představí během závěrečného vystoupení na konci rezidenčního pobytu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Památky
Co se děje
03.10.2024

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024