pátek
4. října 2024
svátek slaví František
Nechanický Ochotnický Spolek: Uděláte mě to znova?, foto http://ochotnici-nechanice.webnode.cz



Klicperovy divadelní dny Sadská 2013

Autor článku: 
mis

<p>SADSKÁ: Klicperovy divadelní dny v Sadské se v roce 2013 konají jako XVII. ročník středočeské přehlídky venkovských divadelních souborů, který je výběrovým předkolem Krakonošova divadelního podzimu, národní přehlídky venkovských divadelních souborů ve Vysokém nad Jizerou.</p> <p>Klicperových divadelních dnů se letos zúčastní soutěžně pět souborů usilujících o postup na národní přehlídku a jeden soubor hostující. V programu vystoupí soubory Křoví z Líšnice, Blaník z Načeradce, Klicpera Sadská, Nechanický Ochotnický Spolek, Mrsťa Prsťa Junior´s z Kouřimi a hostující soubor Hálek z Nymburka. Přehlídkové inscenace se ponesou v převážně komediálním duchu.<br />
Poslední představení je určeno dětskému publiku.</p> <p> XVII. Klicperovy divadelní dny se uskuteční ve dnech 11. ‒ 14. dubna 2013 v sále kina v Sadské.</p> <p> Ke každému soutěžnímu představení se uskuteční v klubu KIC Palackého nám. 257 veřejné rozborové a hodnotící semináře vedené členy odborné poroty ve složení Mgr. Lenka Lázňovská, Ing. Dušan Zakopal a Mgr. Jaromír Vosecký. V závěru přehlídky porota ocení nejlepší výkony a inscenace a vyhlásí, zda a koho nominuje či doporučí k účasti na národní přehlídce ve Vysokém nad Jizerou. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v neděli 14. dubna od 13 hod. před posledním přehlídkovým představením.</p> <p> Klicperovy divadelní dny pořádají Divadelní soubor Klicpera Sadská a Kulturní a informační centrum města Sadská.</p> <p> Program přehlídky

Mohlo by vás také zajímat...

BROUMOV: Říjen bude v broumovském klášteře spojen s měsíční hudební rezidencí české zvukové umělkyně Lucie Páchové a gruzínského hudebníka Alexandra Mishelashvili. Oba muzikanti zapojí do své tvorby i místní studenty a hudebníky. Veřejnosti se představí během závěrečného vystoupení na konci rezidenčního pobytu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Památky
Co se děje
03.10.2024

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024