středa
3. července 2024
svátek slaví Radomír



Proměny obrazu Prahy jako literárního toposu a jeho ztvárnění

Mohlo by vás také zajímat...

CHLUM: Královéhradecký kraj vybral zhotovitele stavby nové stálé expozice prusko-rakouské války v roce 1866. Otevření plánuje kraj a Muzeum východních Čech v Hradci Králové na 160. výročí bitvy u Hradce Králové za dva roky.

Královéhradecký kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní, Památky, Vzdělávání
Co se děje
03.07.2024

ČR: Čtvrtým rokem pořádá projekt Mravenčí chůva se slovenskou partnerskou organizací Krajina čitateľov celoprázdninovou aktivitu Pročtené léto. Každý prázdninový týden v ní doporučují dětem, rodičům, učitelům nebo knihovníkům zajímavé knihy ke čtení a další aktivity k vybraným tématům. Letošní ročník akce má podtitul: “Slova, která si chceme pamatovat.”

 

Celá ČR
Děti a mládež, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
01.07.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Královéhradecký kraj zahájil největší investici do kultury, a to dlouho očekávanou revitalizaci objektu bývalých Vrbenského kasáren, která se promění na novou muzejní budovu sloužící pro vědecké i kulturní účely. Stavební práce budou stát 341 milionů korun.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní, Památky, Vzdělávání
Co se děje
25.06.2024

ČR-NORMANDIE: Svět si připomněl největší vyloďovací operaci ve vojenských dějinách z 6. června 1944 v Normandii. Jak ji hodnotí současný vojenský historik Jan Hrubecký? „Když bych měl charakterizovat Den D, zvolil bych metaforu ´program Apollo druhé světové války´. To je něco, co dokáže jen lidská vůle, lidská tvořivost, když se potká s nesmírně složitým úkolem. Něco, z čeho čerpáme útěchu a sebevědomí, které nás pohánějí životem. Jinými slovy – žádný úkol není nesplnitelný, když se k němu lidská mysl upne opravdu v odhodlaném a upřímném úsilí.“ Více v následujícím rozhovoru.

Celá ČR, zahraničí
Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Články a komentáře
19.06.2024