čtvrtek
3. října 2024
svátek slaví Bohumil
© Logo galerie



Oslavte 6. narozeniny GASK společně s námi!

KUTNÁ HORA: V neděli 8. května uběhne přesně 6 let od vzniku Galerie Středočeského kraje. Přijměte prosím pozvání a oslavte tuto událost společně s námi prostřednictvím našich doprovodných akcí.

Autor článku: 
Lucie Viktorová

 

 

 

V sobotu 7. května od 16 hodin pořádáme úvodní panelovou diskusi z cyklu přednášek Moderna zvaná baroko nazvanou O smyslu baroka v Čechách. Přivítáme historiky Víta Vlnase a Zdeňka Hojdu, s nimiž budete mít možnost rozmlouvat o českém baroku a jeho vlivu na moderní umění a soudobé dějiny.

V neděli 8. května od 16 hodin Vás malíř Pavel Brázda provede svou retrospektivní výstavou Mezi začátky a konci II, uspořádanou u příležitosti jeho devadesátých narozenin. Následovat bude křest katalogu k výstavě a premiéra krátkého filmu od Zdeňka Durdila. 

Rádi bychom Vás také pozvali na již tradiční Noc literatury, která proběhne ve středu 11. května od 18 hodin. Na pěti místech Kutné Hory budou známé osobnosti číst úryvky ze současné evropské literatury. V GASK se můžete těšit na Tomáše Juřičku, který svůj hlas propůjčil Denzelovi Washingtonovi, Eddie Murphymu nebo třeba Samueli L. Jacksonovi.

V sobotu 14. května od 17 hodin Vás srdečně zveme na vernisáže výstav Lukáš Jasanský – Martin Polák / Na bílém papíře a Chlapi aJakub Špaňhel / Kytky, města, motýli. Následovat bude křest katalogu Přesahy grafiky II.

Lucie Viktorová
Sekretariát, PR a marketing / Secretariat, PR and marketing
GASK Kutná Hora, Barborská 51-53, 284 01 Kutná Hora
Tel.: +420 327 511 135 +420 725 607 388 | info@gask.cz | www.gask.cz

 

Mohlo by vás také zajímat...

BROUMOV: Říjen bude v broumovském klášteře spojen s měsíční hudební rezidencí české zvukové umělkyně Lucie Páchové a gruzínského hudebníka Alexandra Mishelashvili. Oba muzikanti zapojí do své tvorby i místní studenty a hudebníky. Veřejnosti se představí během závěrečného vystoupení na konci rezidenčního pobytu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Památky
Co se děje
03.10.2024

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024