úterý
13. srpna 2024
svátek slaví Alena
© Logo soutěže



BIBLIOWEB 2016

ČR: 17. ročník soutěže o nejlepší internetové stránky českých knihoven zorganizoval Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) pod záštitou Asociace krajů České republiky. Je potěšující, že kvalita webových stránek knihoven rok od roku vzrůstá, čímž se naplňuje jeden z hlavních cílů soutěže Biblioweb.

 

 

Autor článku: 
luk

V letošním ročníku soutěže Biblioweb jedna z knihoven zvítězila téměř ve všech hodnocených kategoriích: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se stala absolutním vítězem v letošním ročníku soutěže Biblioweb se součtem 148,5 bodů. Získala též zvláštní cenu Blind Friendly za nejlepší bezbariérový web knihovny. Upoutala porotu i v kategorii Sympatie porotců, kde získala 13, 5 z celkových 15 bodů.

Slavnostní předání cen BIBLIOWEB 2016 se uskutečnilo 5. 4. 2016 na konferenci ISSS 2016 v Hradci Králové. Cenu ve výši 10 000 Kč pro absolutního vítěze, Krajskou knihovnu F. Bartoše ve Zlíně věnovala Asociace krajů ČR. Ostatní ceny ve výši po 5000 Kč věnoval Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.

 

Podrobnosti najdete v přiložené TZ.

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024