úterý
24. září 2024
svátek slaví Jaromír

Výběr novinek ze serveru Místní kultura za poslední týden 20.02.2019

Datum rozeslání: 24.09.2024

Vydáno: 23.09.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

BRNO: Legendární skladatel, zpěvák a klavírista Jiří Bulis se konečně dočká vlastní gramodesky. LP s názvem Slunce na peřinách vyjde v letošním říjnu, bude obsahovat patnáct skladeb a na jeho vydání se spolupodílí Bulisova rodina, přátelé i bývalí spolupracovníci. Brněnská release party desky proběhne 11. října v prostorách HaDivadla, s nímž je Bulisova tvorba neodmyslitelně spojena a jež se dlouhodobě podílí na její popularizaci.

Vydáno: 18.09.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

ČR: Začíná dvanáctý ročník celoroční soutěže ČT :D pro děti všech věkových kategorií. Tentokrát je mottem Uka dobro, a jak název napovídá, nejen úkoly, ale také inspirativními pořady, rozhovory i hrami poradí, jak pečovat o vztahy s ostatními a ukázat druhým dobro. Každý měsíc čeká na malé účastníky nový úkol, zapojit se mohou také ve science centrech po celé České republice.

Vydáno: 18.09.2024
Rubrika: Články a komentáře

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Jana Tomšů ze spolku Zlínský zvěřinec.

Vydáno: 24.09.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Vydáno: 23.09.2024
Rubrika: Co se děje

ČR-LVOV: Náměstek ministra kultury Ondřej Chrást navštívil ve dnech 18. až 20. září ukrajinský Lvov u příležitosti konání akce Czech Dreams in Lviv: Týden Česko – Ukrajinského partnerství. V rámci své pracovní cesty se účastnil mnoha aktivit propojujících a rozvíjejících česko-ukrajinskou kulturní spolupráci.

Tento věstník dostáváte, protože jste se přihlásili k jeho odběru na stránkách časopisu Místní kultura. Pokud si přejete odběr zrušit, využijte odkaz uvedený níže. V tomto emailu naleznete pouze výběr článků, nikoliv jejich kompletní výčet.