středa
3. července 2024
svátek slaví Radomír

Výběr novinek ze serveru Místní kultura za poslední týden 05.08.2020

Datum rozeslání: 03.07.2024

Vydáno: 28.06.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

HUKVALDY: Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka vyvrcholí tento víkend v Hukvaldech, kde se Janáček před 170 lety narodil. Program začne už v pátek 28. 6. večer. Amfiteátr v hukvaldské oboře ožije světovou premiérou baletního představení „Návraty“ Věry Kvarčákové a Jeremyho Galdeana, čerstvých nositelů hlavní Ceny poroty ze Soutěže mladých baletních choreografů ve Francii.

Vydáno: 26.06.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

SOBOTKA: Přípravy festivalu českého jazyka, řeči a literatury Šrámkova Sobotka vrcholí, 68. ročník s podtitulem Ve stínu se uskuteční od 29. června do 6. července. První prázdninový týden v Sobotce nabídne na sedm desítek kulturních pořadů.

Vydáno: 26.06.2024
Rubrika: Články a komentáře

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Pavly Evjákové za Městské divadlo Zlín.

Vydáno: 02.07.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Ve třetím čtení poslanecká sněmovna před prázdninami vyslovila souhlas s návrhem zákona o veřejné kulturní instituci. Koncem července by měl být projednán horní komorou parlamentu.

Vydáno: 01.07.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Čtvrtým rokem pořádá projekt Mravenčí chůva se slovenskou partnerskou organizací Krajina čitateľov celoprázdninovou aktivitu Pročtené léto. Každý prázdninový týden v ní doporučují dětem, rodičům, učitelům nebo knihovníkům zajímavé knihy ke čtení a další aktivity k vybraným tématům. Letošní ročník akce má podtitul: “Slova, která si chceme pamatovat.”

 

Vydáno: 27.06.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Vláda včera schválila novelu zákona o audiovizi. Jejím cílem je vytvořit moderní systém, který bude reagovat na dynamické změny v audiovizuálním průmyslu. Hlavními změnami jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek. Novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie tak právě zahájila cestu legislativním procesem. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025.

Vydáno: 26.06.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: V nejnovějším průzkumu Vnímání veřejné služby hodnotí diváci Českou televizi jako důvěryhodnou, objektivní a vyváženou. Ve všech sledovaných bodech navíc došlo k nárůstu hodnocení. Největší pozitivní změnu, o pět procentních bodů, zaznamenala ČT u dotazu, zda předkládá divákům pravdivý a nezkreslený obraz skutečnosti kolem nás. Úspěch zaznamenala veřejnoprávní televize i na mezinárodním poli, podle výzkumu Digital News Report patří Česká televize společně s Českým rozhlasem mezi nejdůvěryhodnější tuzemská média.

Tento věstník dostáváte, protože jste se přihlásili k jeho odběru na stránkách časopisu Místní kultura. Pokud si přejete odběr zrušit, využijte odkaz uvedený níže. V tomto emailu naleznete pouze výběr článků, nikoliv jejich kompletní výčet.