čtvrtek
5. září 2024
svátek slaví Boris
Ilustrační foto www.festamusicale.com



Musica religiosa Olomouc 2012

Autor článku: 
mis

<p>OLOMOUC: Letos se v Olomouci uskuteční jubilejní 10. ročník mezinárodního festivalu duchovní a církevní hudby pro pěvecké sbory všech kategorií pod názvem Musica religiosa Olomouc 2012. Festival provází soutěž pěveckých sborů, které jsou rozděleny do několika kategorií ‒ dětské, chlapecké, mládežnické, sbory dospělých a sbory komorní (ženské, mužské, smíšené).</p> <p>Festival se uskuteční ve dnech 20. března a 28. března ‒ 1. dubna 2012. </p> <p>Zahájí festivalovým koncertem sboru Campanella Olomouc v sále MFO Reduta a po příjezdu zahraničních sborů Festivalovým koncertem v Chrámu sv. Mořice. Následovat budou přehlídka chrámových sborů v Dómu sv. Václava a tamtéž slavnostní bohoslužba celebrovaná Mons. Jan Graubnerem, arcibiskupem olomouckým a metropolitou moravským.</p> <p> Mezinárodní soutěž dětských, mládežnických a dospělých pěveckých sborů a capella proběhne v Chrámu sv. Mořice. Mezinárodní soutěž dětských, mládežnických a dospělých pěveckých sborů s doprovodem v Uměleckém centru Univerzity Palackého, v Kapli Božího Těla. Chrám Sv. Mořice bude pak místem vyhlášení výsledků obou soutěží. Poté se uskuteční v Geislerově sále rozborový seminář k soutěžním vystoupením. Poslední festivalový den se ponese v duchu zpívání při bohoslužbách v olomouckých chrámech.</p> <p> Termín 11. ročníku festivalu Musica religiosa je stanoven na 20. ‒ 24. března 2013.<br />
Uzávěrka přihlášek je v prosinci 2012.</p> <p> Pro zapsání sboru do jedné soutěžní kategorie je stanoven poplatek ve výši 250 EUR, za každou další kategorii pak poplatek 150 EUR. Pro zapsání do kategorie X ‒ Nesoutěžní sbory – je nutné zaplatit 250 EUR. Cestovní náklady, ubytování a stravování si hradí každý sbor sám. </p> <p> Pořadatelem festivalu je o. s. Festa musicale Olomouc. Na finančním zajištění festivalu se podílí především zúčastněné sbory.</p> <p> Program festivalu Musica Religiosa Olomouc 2012

Mohlo by vás také zajímat...

ÚSTÍ NAD LABEM: Mezinárodní filmový festival ELBE DOCK během zahajovacího večera oznámil vítězné filmy, které získaly letošní Cenu Pavla Kouteckého. Porota ocenila nejlepší české dokumentární filmy v celovečerní i krátkometrážní sekci. V kategorii celovečerních dokumentů zvítězil snímek Pochcánek režiséra Jana Huška. Vítězným filmem v krátkometrážní sekci se stal Ve tmě od Anety J. Zvláštní uznání ve stejné kategorii udělila porota snímku Pochybnost režisérky Adély Křižovenské.

Ústecký kraj, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
05.09.2024

BRNO: Brněnské HaDivadlo – scéna Centra experimentálního divadla – zahajuje svou výroční Sezonu 50: Obzory, během níž představí tři nové inscenace reprezentující minulost, současnost i budoucnost. Ivan Buraj nazkouší svou poslední inscenaci jako umělecký šéf, Břetislav Rychlík uvede dramatizaci románu Ludvíka Vaculíka Sekyra a Anna Klimešová s kolektivem divadla vytvoří inscenaci tematizující vztah učitelů a žáků. Kromě inscenační činnosti HaDivadlo čeká řada výročních událostí – vzpomínkových, sebereflektivních i oslavných – a předávání divadla novému uměleckému vedení.

Jihomoravský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
05.09.2024

JIHOMORAVSKÝ KRAJ: Tradiční dotační program má oproti předchozím letům jednu zásadní změnu, a to v termínech, kdy se o něj mohou zájemci ucházet. Zatímco dříve byl schvalován a uveřejňován v lednu daného roku a žádosti o dotace byly přijímány v druhé polovině února, nyní tak mohou zájemci o krajskou podporu činit už od 1. až do 31. října. Kraj na rozvoj kultury v příštím roce vypsal 15 milionů korun.

Jihomoravský kraj
Instituce a kulturní zařízení
Co se děje
02.09.2024

PRAHA: Rekola, česká bikesharingová společnost, představuje nový projekt propojující městskou cyklistiku a umění. Na sto deseti vybraných kolech v Praze se objevují polepy a odkazy na sociální sítě mladých českých talentů. Každé z těchto kol nese jedinečné umělecké dílo nebo odkaz na hudbu, poezii či grafiku. Mezi zapojené umělce a umělkyně patří hudebníci Lil Fault, The Interlude a Pastavbacku, Ay$kr, Devotch666 a Karolina Beranová, básníci Antonín Zhořec, Anna Smetanová, Josef Kináč a Nikola Týčová a vizuální umělci Max Butrón, Matyáš Melíšek a Amélie Počarovská. Ulovit si kolo a zažít inspirativní jízdu s jedním z umělců mohou lidé do konce roku.

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Knihy, literatura, média, Hudba, Výtvarné umění, Ostatní
Co se děje
30.08.2024