úterý
30. července 2024
svátek slaví Bořivoj
Dětský pěvecký sbor Domino Opava, foto archiv souboru



Klub sbormistrů 2011

Autor článku: 
mis

<p>OPAVA: Klub sbormistrů, to je platforma poznání a inspirace pro začínající i pokročilé sbormistry, především dětských pěveckých sborů všech typů.</p> <p>V roce 2011 se v rámci klubu uskuteční tři víkendové a jedno týdenní soustředění, které jsou volným cyklem inspirativních seminářů, jejichž cílem je kultivace dětského sborového zpěvu.</p> <p>První ze seminářů ‒ Jarní víkendové setkání Klubu sbormistrů ‒ pořádá NIPOS-ARTAMA ve dnech 11. ‒ 13. března 2011 v Opavě ve spolupráci s místním dětským pěveckým sborem Domino. Lektory semináře budou Ivana Kleinová, sbormistryně dětského pěveckého sboru Domino, Lumír Pivovarský, Jakub a Jennifer Martincovi z Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové a Eva Šeinerová. Seminář má akreditaci MŠMT. Jeho nápní budou práce ve sborových dílnách a tematické přednášky. Počet účastníků je omezen, především pro ubytovací kapacity. Ty jsou v tuto chvíli vyčerpány, nicméně, kdo si může obstarat vlastní ubytování, bude vítán. Je však třeba, aby se obratem kontaktoval s pořadateli. </p> <p> Kontakt: NIPOS-ARTAMA, Barbora Novotná, tel.: 221 507 975, e-mail: bnovotna@nipos-mk.cz </p> <p> Přihláška: http://www.nipos-mk.cz/?…</p> <p> Cyklus seminářů Klubu sbormistrů bude v roce 2011 pokračovat letním týdenním soustředěním ve dnech 3. ‒ 10. července. Místem jeho konání se stane Štěkeň. Následovat bude podzimní víkendové setkání v Praze ve spolupráci s pražským dětským pěveckým sborem Radost. Poslední setkání roku se uskuteční při 3. celostátní přehlídce středoškolských pěveckých sborů Opava cantat ve dnech 25. ‒ 27. listopadu, které je speciálně určeno pro sbormistry středoškolských pěveckých sborů.</p> <p> Další informace naleznete na: http://www.nipos-mk.cz/?…</p>

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Nové seriály, oceněné filmy, řada dokumentů, pořady pro děti, online projekty nejen pro mladé i osvědčená zábava na sobotní rodinné večery v podobě StarDance – to vše Česká televize chystá v nadcházejícím období. Podzimní schéma zahájí minisérie Docent II hned v neděli 1. září od 20:10 na ČT1.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení
Co se děje
30.07.2024

ČESKÝ TĚŠÍN: Vyšla nová publikaci našeho kolegy historika Mgr. Martina Krůla, Ph.D., s názvem PORTA SILESIAE. JABLUNKOVSKÉ ŠANCE – RANĚ NOVOVĚKÝ FORTIFIKAČNÍ SYSTÉM NA POMEZÍ SLEZSKA, UHER A POLSKA.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
23.07.2024

PRAHA: Galerie kritiků musí po prázdninách skončit v prostorách pražského paláce Adria, kde sídlí přes 20 let. Nynější provozovatel galerie, Sdružení výtvarných kritiků a teoretiků, prohrál soutěž, kterou vypsal správce budovy Trade Centre Praha (TCP) po problémech s placením nájemného. ČTK to sdělil zástupce správce Ondřej Šrámek. Předsedkyně sdružení Vlasta Čiháková Noshiro uvedla, že se obrátila na radu hlavního města a primátora, aby zhodnotili regulérnost soutěže. Soutěž vyhrála s nabídkou společnost Art of All, která provozuje on-line galerii Original Gallery. Jednatel Art of All Marcel Sítník uvedl, že v paláci Adria bude její kamenná pobočka. Budova patří magistrátu, pro který ji spravuje TCP.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Senioři
Co se děje
22.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Platforma Terén se vydává na téměř měsíční (22. 7. – 19. 8. 2024) zahraniční touring s loutkovou inscenací Návštěva. Kromě hlavního města Soulu ji uvede i v dalších menších městech jako Gwangju nebo Jeonju. Autoři Návštěvy, Robert Smolík a Veronika Vlková, představí tamějšímu publiku a odborné veřejnosti české loutkové divadlo i výtvarné umění. Hostování bude doplněno o doprovodné programy v podobě workshopů, přednášek a diskusí. Program probíhá v rámci projektu PerformCzech, který s podporou Národního plánu obnovy organizuje Institut umění – Divadelní ústav.

zahraničí
Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
19.07.2024