středa
2. října 2024
svátek slaví Olívie



Dvě ocenění pro středočeský NPÚ

Autor článku: 
luk
Středočeské pracoviště NPÚ získalo v těchto dnech dvě ocenění. Obdrželo cenu Effie za nejefektivnější komunikační kampaň a umístilo se také v soutěži Kudy z nudy o nejlepší turistické nabídky v ČR. Effie je soutěž pořádaná Asociací komunikačních agentur (AKA) a zároveň zkratka slova effectiveness, označuje soutěž o nejefektivnější reklamu. V dvoukolovém rozhodování porota posuzuje měřitelné, prokazatelné výsledky kampaní ve vztahu k zadaným cílům a hodnotí účinnost kampaní v poměru k vynaloženým prostředkům. V letošním ročníku soutěže získala zlatou Effie v kategorii „Sociální, ekologický, kulturní marketing“ kampaň nazvaná Jak pro Čechy znovu zatraktivnit památky. Kampaň pro Národní památkový ústav připravovala v roce 2009 agentura Mark/BBDO. Kampaň měla cíl zastavit propad návštěvnosti památek oslovením domácích turistů. Prostředky byly jednoduché: věrnostní soutěž slibující každému, kdo navštíví šest památek ve středních Čechách, vstup na ty ostatní zdarma a hlavní zážitková cena o Noc na Karlštejně. Dále projekt Oživlé památky, prezentující hrady a zámky jako živá místa, kde se stále něco děje. Odliv zahraničních návštěvníků sice i v roce 2009 pokračoval, počet domácích turistů však vzrostl meziročně o 22 % a významně se zvýšily i celkové tržby. Celá kampaň přitom stála pouhých 130 tis. Kč. Ceny Kudy z nudy vyhlašuje agentura CzechTourism. Turistické atraktivity v ní soupeří v kategoriích podle turistických regionů. V této soutěži není NPÚ žádným nováčkem, již v loňském ročníku získal cenu za nejlepší cykloturistickou nabídku zámek Veltrusy a jeho cyklotrasa s průvodcem po zámeckém parku, pavilonech a přírodních zajímavostech. V letošním druhém ročníku získal hlavní cenu jihočeský zámek Hluboká, první místo ve středních Čechách však patří Křivoklátu. Ten je pro objednané skupiny přístupný celoročně, nabízí dvě prohlídkové trasy a dále výstavy nebo tradiční kulturní akce jako je Křivoklání, Křivořezání či Křivoklátské panování. Další informace poskytne: Petr Svoboda, náměstek pro správu památkových objektů, tel. 274 008 143, e-mail: svoboda@stc.npu.cz

Mohlo by vás také zajímat...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024

ČR: Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
30.09.2024