sobota
17. srpna 2024
svátek slaví Petra



Mezinárodní výstava dětského umění

DILLÍ (INDIE): „Život je velké plátno, na které byste měli použít všechny barvy“ – barvy radosti, života a světa. Aby mohl být gejzíru imaginace dětí poskytnut rámec, přichází tuto sezónu Ryanova nadace a Národní Bal Bhavanova iniciativa s úplně novou Mezinárodní výstavou dětského umění.

V dnešní době potřebují děti více než jen knihy a výuku ve třídě. Potřebují kreativně-vzdělávací přístup, díky kterému se zapojí naplno. Mezinárodní výstava dětského umění 2009 je jednou z nejvíce inovativních, vzdělávacích a uměleckých pro děti pořádaných událostí. Její výjimečnost spočívá v zaměření na dva významné cíle. Kromě povzbuzování dětí v soutěžení na této kreativní výstavě je jim také umožněno objevovat a podílet se na tématech, která se týkají humanity a života.

Motivem letošní výstavy, která se koná 16. – 19. prosince 2009 v Dillí v rámci 10. Dětského festivalu aplikovaných umění, se stal „trvale udržitelný rozvoj“, neboť její hlavní snahou je přimět děti i společnost o udržitelnosti našeho prostředí přemýšlet a podle toho se také chovat. Organizátoři se zavázali poučit děti o efektivním organizování přírodních zdrojů, odborném hospodaření s odpady a tvořivém uchovávání planety Země.

Mezinárodní výstava dětského umění 2009 začíná s tématem udržitelnosti již u dětí, protože právě ony se stanou příštími opatrovníky našeho světa. Navíc právě díky nim je možné přivést dohromady jejich rodiče a další členy společnosti a snažit se vytvořit z naší planety lepší a vzkvétající místo.

Ryanova nadace byla založena v Bombaji v roce 1976 pod záštitou Nadační skupiny Ryana a sv. Xavera. Více než třicet let poté její členové neúnavně pokračují v pěstování vášně pro formování a posilování nadcházející generace. Během těchto let vytvořili nové způsoby udržení rostoucí úrovně vzdělávání.

Ryan razil cestu všem přístupného vyučování konzervace životního prostředí, osobnostního růstu a výpočetních věd, které je dnes akceptováno širokým spektrem státních i soukromých vzdělávacích institucí. Uplatnil se také na mezinárodním poli tím, že po celém světě vytvořil „přátelské instituce“. Do budoucna plánují poskytování vyšších vzdělávacích kurzů v oblasti inženýrství, medicíny a managementu s výhledem na založení vlastní univerzity. Zároveň jsou hrdí na to, že se v předních indických publikacích Ryanova nadace objevila jako jedna z nejuznávanějších škol v severním, západním a jižním regionu Indie.

Charakterizující vzdělávací normou nadace je její pevná víra v hodnotu zapojení dětí a význam jejich role, kterou v naší společnosti hrají. Práce dětí budou řazeny v následujících kategoriích:

  • Věk 10 – 12 let, velikost 27 cm x 37 cm
  • Věk 12 – 14 let, velikost 55 cm x 37 cm

Tematické kategorie určili organizátoři následující:

  • Voda
  • Biodiverzita
  • Energie
  • Odpad a odpadní hospodářství

Pro více informací navštivte webové stránky nadace v odkazu zde nebo ji přímo kontaktujte: ryanworldart@gmail.com.

Více informací o 10. Dětském festivalu aplikovaných umění naleznete v odkazu zde.

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024