čtvrtek
8. srpna 2024
svátek slaví Soběslav



Muzeum a změna III. / The Museum and Change III.

Po třech letech se Asociace muzeí a galerií České republiky ve spolupráci s Národním muzeem, Českým výborem ICOM, Národní knihovnou ČR, Ústavem archeologie a muzeologie Masarykovy univerzity v Brně a Ministerstvem kultury České republiky rozhodla uspořádat třetí ročník mezinárodní konference nazvané Muzeum a změna III./The Museum and Change III.

 

Mezinárodní muzeologická konference se uskuteční ve dnech 17. – 19. února 2009 v Pantheonu Národního muzea a koná se  při příležitosti předsednictví České republiky v Radě Evropské unie pod záštitou ministra kultury ČR Mgr. Václava Jehličky.

Hlavními tematickými bloky konference jsou:

I. Výstavba, inovace, rekonstrukce,

II. Expozice, výstavy, prezentace,

III. Marketing, public relations a lobbing v neziskové sféře,

IV. Ekonomika a kultura

V. Digitalizace a ochrana movitého kulturního dědictví.

Příspěvky na tato témata přednese přes čtyřicet přednášejících z Litvy, Polska, Nizozemí, Rakouska, Řecka, Slovinska, U.S.A, Slovenské a České republiky.

Přihlášeno je přes 200 účastníků z celé České republiky a dalších evropských států – konference se zúčastní zástupci Dánska, Litvy, Polska, Maďarska, Německa, Nizozemí, Rakouska, Řecka, Slovinska a Slovenské republiky.

Jednacími jazyky konference jsou čeština a slovenština/angličtina; příspěvky budou simultánně tlumočeny do druhého jednacího jazyka.

Konference je rozdělena do pěti jednacích bloků s koreferáty a panelovou diskusí. Na ochozu I. patra Národního muzea před Pantheonem je možné zhlédnout posterové prezentace dalších pěti muzeí z České republiky a zahraničí.

Posterovými prezentacemi se představí Husitské muzeum v Táboře, Moravské zemské muzeum v Brně, Muzeum města Ústí nad Labem, Národní památkový ústav a Polské námořní muzeum v Gdaňsku.

Konference má finanční podporou Ministerstva kultury České republiky, jejími  partnery jsou Erco Lighting GmgH a AV Media, a.s.

 

Kontakt:

Sekretariát konference Asociace muzeí a galerií České republiky,

Jindřišská 901/5, II. schodiště, 110 00 Praha 1

tel.: +420 224 210 037-9, fax: +420 224 210 047

e-mail: amg@cz-museums.cz;

http://www.cz-museums.cz  

Mohlo by vás také zajímat...

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
08.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024

PARDBUCIE: Největší letní událostí školy je bezpochyby již 15. ročník Sportiády s podtitulem Rozhoupej loď, která vyvrcholila v pátek 2. 8. ve škole v Pardubičkách. Sportiáda je zaměřena na sportovní dovednosti plné soutěží v podobě variace Bocci, agility se psem, dračí lodě apod. Škola se aktivně zúčastní akce Sportovní park v parku Na Špici. Návštěvníci mohou finančně pomoci rozhoupat loďku v Automatických mlýnech a tím tak budovat bezpečný přístav pro žáky školy.

Pardubický kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Ostatní, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
06.08.2024