neděle
6. října 2024
svátek slaví Hanuš
Logo
© Archiv pořadatele



Program Salonu Maryška

BOHUMÍN: "Maryšku jsme založili jako literárně - dramatický klub. Spektrum působnosti sdružení se ale postupem let rozšířilo do nejrůznějších oblastí (besedy, literární večery, přednášky, výstavy, multižánrové akce a festivaly, autorská tvorba, filmový klub apod.)," uvádí na svém webu členky bohumínského spolku Maryška. Představujeme jeho aktuální aktivity v závěru letošního a začátkem příštího roku.

Autor článku: 
Bohumínský spolek Maryška

do února 2024

Kurz djembování pro mírně pokročilé
Deset lekcí, od září 2023 do února 2024. Vždy v pondělí od 17 do 18 hodin, pro předem objednané. Informace: 777 949 391. Kapacita již plně obsazena.


do 4. února 2024
Retro Vánoce ve výloze

Jaké hračky nacházela pod vánočním stromečkem generace „Husákových dětí“? Kolekci ze svých a soukromých sbírek uvádí Krojovanky ve výloze Salonu Maryška (výloha směrem do náměstí, vedle kavárny, volně přístupné). Výstava probíhá do 2. února 2024.

 

8. 12.

Fantazie v barvách
Výstava obrazů Moniky Vronkové Ožanové. Nechte se unést vlastní představivostí. Vernisáž výstavy v Salonu Maryška v pátek 8. prosince v 17 hodin. Výstavu můžete následně vidět až do konce ledna 2024 vždy v úterý a ve čtvrtek od 15 do 18 hodin a v době konání dalších akcí.


13. a 14. 12.

Vánoční minijarmark
Rukodělné výrobky s vůní levandule z dílny Krojovanek, voňavé polštářky, mýdla a další levandulové dárky od farmy Bylinky od Jezinky z Horní Líštné na Třinecku, starší dekorační předměty a poklady z truhlic našich babiček a mnohé další. Maryška pořádá vánoční minijarmark, v Salonu na náměstí (vedle kavárny) ve středu 13. a ve čtvrtek 14. prosince od 9 do 18 hodin. Výtěžek podpoří činnost Krojovanek.

 

PRAVIDELNÉ AKTIVITY

každou středu odpoledne

Kroje v Maryšce

V Salonu Maryška se scházejí členky vlastivědně-etnografického klubu spolku Maryška, které se věnují tradici bohumínského kroje. Salon Maryška, středa od 15 hodin.

www.maryska.cz, www.facebook.com/salonmaryska, info@maryska.cz

Mohlo by vás také zajímat...

BROUMOV: Říjen bude v broumovském klášteře spojen s měsíční hudební rezidencí české zvukové umělkyně Lucie Páchové a gruzínského hudebníka Alexandra Mishelashvili. Oba muzikanti zapojí do své tvorby i místní studenty a hudebníky. Veřejnosti se představí během závěrečného vystoupení na konci rezidenčního pobytu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Památky
Co se děje
03.10.2024

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024