sobota
29. června 2024
svátek slaví PetraPavel
Vizuál k akci
© Zdroj: https://www.facebook.com/zlindesignmarket



Zlín Design Market na zámku nabídne produkty s originálním designem i tvoření na workshopech

ZLÍN: Poslední listopadový víkend se v prostorách zlínského zámku otevře další ročník Zlín Design Marketu. Jako vždy bude prodejní přehlídkou autorského designu, představí se zde přes třicet prodejců s nabídkou vlastní tvorby. Návštěvníci se pak mohou kromě nakupování zapojit aktivně i do samotného tvoření během speciálních workshopů pro dospělé i děti. Vstup na Zlín Design Market je zdarma.

od 25.11.2023 do 26.11.2023
Autor článku: 
Kateřina Martykánová

Sobota 25. a neděle 26. listopadu budou na zámku ve Zlíně patřit designu. Devátý ročník Zlín Design Marketu může být pro návštěvníky příležitostí, jak se seznámit s prací mladých českých tvůrců a případně pořídit i zajímavé vánoční dárky. „Naším záměrem je představit originální, lokální i udržitelnou tvorbu. Při výběru prodejců zohledňujeme použité materiály, původní originální autorský koncept i prezentaci značky,“ uvedla iniciátorka projektu Miroslava Ptáčková a dodala, že letos dostali prostor ve větší míře také studenti a absolventi UTB. V nabídce letos opět nebudou chybět oděvy, módní doplňky, šperky, kosmetika nebo bytové dekorace z různých materiálů, ale třeba také knihy, umělecké předměty a nejrůznější dárky pro děti a dospělé.

Novinkou letošního ročníku bude tzv. SWAP neboli bezpeněžní výměna oblečení. „Rozhodli jsme se vytvořit speciální prostor, který mohou naši návštěvníci využít k obměně svého šatníku. Principem bude přinést čisté, zachovalé a funkční oblečení, které se již nenosí a vyměnit jej za něco, co zase bude dělat radost.“

Zájemcům o aktivní zapojení do tvoření vlastních výroků bude na Zlín Design Marketu k dispozici celá řada workshopů. Volně dostupné a vhodné zejména pro děti jsou workshopy s výrobou originálních přání, malování dřevěných záložek a jmenovek, barevná terapie v podobě omalovánek nebo výroba jednoduchých šitých tašek z banneru.

K náročnějším workshopům patří vázání adventních věnců s Květy od Heleny, workshop s recyklační tematikou, na kterém se budou ze starých bannerů vytvářet tašky podle návrhu MINX a také Technika fotogramu: chemigram, které jsou dostupné za poplatek. Fotografický workshop povede Lenka Trčková, jejíž výstava „Latence“ právě probíhá v Galerii Václava Chada a je také součástí doprovodného programu Zlín Design Marketu. Výstavu lze zhlédnout i přímo v doprovodu autorky během komentované prohlídky.

Zlín Design Market se bude konat ve 2. nadzemním podlaží zlínského zámku v sobotu 25. listopadu od 10 do 18 hodin a v neděli 26. listopadu od 10 do 16 hodin. Vstup na akci je letos zdarma. Volný vstup je také na fotografickou výstavu „Latence“, komentovanou prohlídku výstavy i větší část workshopů.

Nad projektem převzala záštitu poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová.

Více na www.zlin-design.cz

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Vláda včera schválila novelu zákona o audiovizi. Jejím cílem je vytvořit moderní systém, který bude reagovat na dynamické změny v audiovizuálním průmyslu. Hlavními změnami jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek. Novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie tak právě zahájila cestu legislativním procesem. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
27.06.2024

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Pavly Evjákové za Městské divadlo Zlín.

Celá ČR, Zlínský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Články a komentáře
26.06.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Královéhradecký kraj zahájil největší investici do kultury, a to dlouho očekávanou revitalizaci objektu bývalých Vrbenského kasáren, která se promění na novou muzejní budovu sloužící pro vědecké i kulturní účely. Stavební práce budou stát 341 milionů korun.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní, Památky, Vzdělávání
Co se děje
25.06.2024

ČR: V nejnovějším průzkumu Vnímání veřejné služby hodnotí diváci Českou televizi jako důvěryhodnou, objektivní a vyváženou. Ve všech sledovaných bodech navíc došlo k nárůstu hodnocení. Největší pozitivní změnu, o pět procentních bodů, zaznamenala ČT u dotazu, zda předkládá divákům pravdivý a nezkreslený obraz skutečnosti kolem nás. Úspěch zaznamenala veřejnoprávní televize i na mezinárodním poli, podle výzkumu Digital News Report patří Česká televize společně s Českým rozhlasem mezi nejdůvěryhodnější tuzemská média.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
26.06.2024