pátek
16. srpna 2024
svátek slaví Jáchym
Prednaska_Batovske_stopy_v_krajine
© Foto: Zdeněk Urbanovský



Únorová přednáška Baťovské stopy v krajině

ZLÍN: Zlínský Památník Tomáše Bati zve širokou veřejnost na první přednášku v novém roce s názvem Baťovské stopy v krajině (1. díl), která se uskuteční 25. února od 17:00 v Infopointu Památníku (nám. T. G. Masaryka 2734, Zlín).

25.02.2023
17:00 - 18:00
Autor článku: 
Zuzana Bílá

Chodíte rádi na výlety? Vydejte se prostřednictvím této přednášky poznávat „baťovské stopy“ v krajině. Zajímavá místa spojená s působením firmy Baťa se mohou stát součástí vašich výletů a vycházek. Průvodce Baťova Památníku Zdeněk Urbanovský, který je zároveň sám aktivním turistou i cykloturistou, k tomu nabídne řadu inspirací a praktických doporučení.

Turistika a cestování je v naší republice tradiční a rozšířená forma trávení volného času. V rámci této přednášky si tak na své přijdou všichni, kdo chodí rádi na výlety a současně se chtějí blíže seznámit s baťovskou tematikou přímo v krajině. Posluchači získají informace o jednotlivých místech, ale přitom také praktické tipy, inspirace a doporučení, jak „baťovskou stopu“ zařadit do itineráře výletu či vycházky.

Téma bude rozděleno na dvě na sebe navazující části, přičemž 2. díl zaměřený na vybrané oblasti činnosti předválečné firmy Baťa se uskuteční v sobotu 25. března od 17:00. Během dvou sobotních večerů tak můžete z pohodlí a tepla zlínského Infopointu Památníku „prochodit“ nejen Zlín, Otrokovice a Napajedla, ale také Hostýnské vrchy, Vizovické vrchy, Vsetínské Beskydy a dokonce slovenská města Bošany, Partizánske, Bojnice či Bratislavu.

Po prezentaci následuje slavnostní rozsvícení Památníku s možností si jej exkluzivně nafotit.

Místa na přednášku jsou omezená.
Doporučujeme si proto udělat předem rezervaci nebo využít možnosti online vstupenky: vstupenky na přednášku

Více na www.pamatnikbata.eu

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024