neděle
20. října 2024
svátek slaví Vendelín
Banner akce
© Zdroj: www.collegiumdetem.cz



Už jste někdy zpívali, tančili a hráli v galerii? Hudební dílny PICCOLI zvou do Národní galerie v Praze a GASKu v Kutné Hoře

PRAHA, KUTNÁ HORA: Už jste někdy zpívali, tančili a hráli v galerii? Přijďte na dílny PICCOLI: nápaditý program plný hudby, zpěvu i výtvarných dílen určený dětem a jejich hravým dospělým. Letošní ročník se znovu uskuteční ve spolupráci se dvěma předními českými galeriemi: Národní galerií Praha a Galerií Středočeského kraje (GASK) v Kutné Hoře.

od 15.10.2022 do 26.11.2022
Autor článku: 
Monika Klára Bechná

Rozmanitý program dílen myslí jak na menší děti ve věku od 4 do 10 let, tak na děti starší, pro ty je připravena dvoudenní instrumentální dílna pod vedením multiinstrumentalistů Jana Mikuška a Richarda Šedy.

O sobotách 15. 10. a 26. 11. 2022 se dílny PICCOLI po roce vrací do barokní Jezuitské koleje v Kutné Hoře, kde sídlí Galerie Středočeského kraje. Anežský klášter otevírá dílnám PICCOLI dveře do svých ambitů a všech tajemných zákoutí o víkendu 12. a 13. 11. 2022 již po třetí.

PICCOLI je originální koncept dílen propojující výtvarné a hudební umění starých i nových uměleckých stylů. V Anežském klášteře společně s vašimi ratolestmi objevíme bohaté umělecké tradice Evropy z dob středověku, renesance i baroka ze sbírek Národní galerie. V Kutné Hoře v GASKu zase nahlédneme pod pokličku moderního umění. Předchozí ročníky dílen totiž ukázaly, že spojení staré hudby, mladých lidí a výtvarného umění bez ohledu na datum jeho vzniku velmi dobře funguje.

Nejprve detailně prozkoumáme vybraný obraz stálé expozice, poté se společně vydáme krásnou architekturou k jedinečným hudebním zážitkům v hravých dílnách tematicky navazujících na komentované výtvarné dílo.

Přijďte si pohrát, skotačit a muzicírovat pod vedením zkušených lektorů a umělců. Dílny jsou otevřeny všem dětem a rodičům; žádná z dílen (kromě těch instrumentálních) nevyžaduje předchozí hudební zkušenosti. Jejich kapacita je omezená, doporučujeme vstupenky zakoupit předem v síti GoOut.cz.

Podrobný program najdete na www.collegiumdetem.cz.

Program tvořivých dílen byl sestaven týmem profesionálních hudebníků a zkušených lektorů a pedagogů pod patronací souboru staré hudby Collegium Marianum ve spolupráci s Národní galerií Praha a Galerií Středočeského kraje v Kutné Hoře. Dramaturgie PICCOLI si klade za cíl přiblížit hravou formou výtvarné a hudební umění dětem ve věku od 4 do 18 let. Kromě mezioborového rozměru dílny usilují i o propojení generací – aktivity podporují spolupráci dětí a rodičů nebo prarodičů.

Kromě dvoudenní ansámblové dílny jsou workshopy otevřené všem dětem a rodičům bez ohledu na dřívější hudební zkušenosti. Registrovat se můžete na stránkách www.collegiumdetem.cz nebo v síti GoOut od 19. září 2022.

 

PICCOLI 2022 | 15. 10. a 26. 11. v Kutné Hoře | 12. a 13. 11. v Praze

www.collegiumdetem.cz

FB event Kutná Hora: https://www.facebook.com/events/800777667786583

FB event Praha: https://www.facebook.com/events/628333682151695

 

REZERVACE A VSTUPENKY

www.collegiumdetem.cz

a GoOut:

PRAHA: https://goout.net/cs/piccoli-2022-praha/szauvfu/

KUTNÁ HORA: https://goout.net/cs/piccoli-2022-kutna-hora/szytvfu/

 

Pořádá Nadace Collegium Marianum ve spolupráci s Národní galerií Praha a Galerií Středočeského kraje GASK.

 

Projekt se koná za laskavé podpory:

Ministerstva kultury ČR,

Státního fondu kultury ČR,

Města Kutná Hora

A Nadace barokního divadla zámku Český Krumlov.

 

Mediální partneři:

Proglas, kudyznudy.cz, Místní kultura, PROPAMÁTKY, GoOut.cz

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Nebylo jim ještě ani třicet let a začali společně ve svém volném čase provozovat klub, sklepní prostor v pražské Soukenické ulici, který si za předchozích majitelů získal pověst místa alternativní, „undergroundové“ kultury, ojedinělého útočiště nekomerčních kulturních aktivit. S Oskarem Hulcem a Milanem Dederou se setkáváme u příležitosti výročí deseti let od založení Spolku pro oživení Paměti právě po noci, kdy opět sklepní prostory komorního klubu zatopila do pěti čísel voda. Ano, není to poprvé, co se podnik potápěl a opět vynořil nad hladinu. Jak se plave v rozbouřených vodách menšinové kultury současným provozovatelům?

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění
Články a komentáře
16.10.2024

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024