sobota
19. října 2024
svátek slaví Michaela
Lucie Addicks
© Archiv vydvatele



Kniha Všem mým filmovým hvězdám je debutem Lucie Addicks

ČR: V online nakladatelské službě Pointa vyšel na konci loňského roku zajímavý knižní debut autorky Lucie Addicks z názvem Všem mým filmovým hvězdám. Kniha je hořkosladkým příběhem se špetkou humoru o vyrůstání na malém městě na přelomu komunismu a demokracie. A taky o filmových hvězdách, které jsou tak krásné, že se do nich všichni chlapi musí zamilovat. Autorka, která se narodila a prožila mládí ve Frýdku-Místku, žije už více než 20 let v Norsku a pracuje ve vedení nadnárodní společnosti v ropném průmyslu, do svého románu otiskává zážitky se svého dětství prožitého za komunismu. Knihu je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Autor článku: 
Ondřej Hampl

Anotace:

Babi Vlasta se zděšeně podívala na svého muže a řekla: „No slyšel jsi to? Ten chlap se už k té naší dceři nastěhoval. Ona vůbec nemá rozum, vždyť to je úplně nevhodná partie!“ Děda Kája ji vzal okolo ramen, usmál se a řekl: „Ale prosím tě, vhodná partie nebo ne. Hlavně že to není komunista.“

Alžběta a Viktor vyrůstají v rodině tichých antikomunistů. Jejich rodiče žijí život malého člověka na ulici s poetickým jménem Topolová a manévrují mezi svým svědomím a politickým systémem, do kterého se narodili. Děda Kája býval nejlepší partie z Frýdlantu a má věčnou duši dobrodruha. Babi Vlasta má zelené oči a bojí se víc živých než mrtvých. Co mají všichni společného? Každodenní trable, komunisty a šedé pondělky přežívají jen díky pragmatické životní filozofii a velké porci humoru.

 

Medailonek autorky:

Lucie Addicks vystudovala obor fyzikální chemie na VŠCHT v Praze a má doktorát z chemie na NTNU v Trondheimu. Žije už mnoho let v Norsku (v Oslu) v mezinárodní rodině se třemi dětmi. No Norska přijela v roce 1998 původně jen na diplomku a už zde zůstala. Pracuje v nadnárodní společnosti v ropném průmyslu a během své více než 20 let trvající kariéry projela kus světa a měla možnost potkat neskutečné množství zajímavých a nadaných lidí mnoha národností. Začínala jako junior inženýr a v současné době řídí 'global business unit' s pobočkami v Oslu, Koreji a UK. Už odmalička hltá filmy, knížky a dobrou muziku. Vždycky chtěla psát příběhy a teď, když jsou děti už docela odrostlé a víceméně nezávislé, má na psaní konečně čas. V současné době dokončuje překlad své první knihy do angličtiny a plánuje její vydání v zahraničí.

 

Všem mým filmovým hvězdám

Autorka: Lucie Addicks

Žánr: román

Počet stran: 480
Rozměry: 130 x 200 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-195-9

V prodeji od 23. 11. 2020

Věkové určení: 18+

Cena: 359 Kč

Pointa.cz | Všem mým filmovým hvězdám

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Nebylo jim ještě ani třicet let a začali společně ve svém volném čase provozovat klub, sklepní prostor v pražské Soukenické ulici, který si za předchozích majitelů získal pověst místa alternativní, „undergroundové“ kultury, ojedinělého útočiště nekomerčních kulturních aktivit. S Oskarem Hulcem a Milanem Dederou se setkáváme u příležitosti výročí deseti let od založení Spolku pro oživení Paměti právě po noci, kdy opět sklepní prostory komorního klubu zatopila do pěti čísel voda. Ano, není to poprvé, co se podnik potápěl a opět vynořil nad hladinu. Jak se plave v rozbouřených vodách menšinové kultury současným provozovatelům?

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění
Články a komentáře
16.10.2024

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024