pátek
12. července 2024
svátek slaví Bořek
Plakát
© Zdroj: brutalassault.cz



20 nových kapel do sestavy Brutal Assaultu 2021

JAROMĚŘ: Uplynulý šílený rok už dozněl, a tak se o slovo hlásí letošní letní festivaly. Brutal Assault je hudební festival zaměřený na heavy metal, konající se každoročně v Josefově nedaleko Jaroměře od roku 1996. Letos chce nabídnout během pěti dnů na pěti pódiích 150 kapel, horor kino či výstavy. Nově je potvrzených dalších dvacet kapel, které pokrývají celé spektrum žánrů.

od 10.08.2021 do 14.08.2021
Autor článku: 
Pavel Pavlík/ika

Všechny pravověrné metly ke koupi lístků zajisté vybičuje zpráva, že máme potvrzenu thrash legendu z Bay Area, která se stala předchůdcem Machine Head. Ano, přijede Phil Demmel a obnovení VIO-LENCE! Ti by v době konání festivalu již měli mít nové EP, takže se těšte i na nový materiál! Do thrashové skládačky line-upu ještě přihazujeme Brity ONSLAUGHT, kteří s letošní deskou „Generation Antichrist“ žánr posunují na novou úroveň brutality, a technické deathrashery REVOCATION, kteří nadmíru chytře oscilují mezi tradicí 80. let a techničtější modernou!

Sestava Brutal Assaultu však není jen o ničivé síle. Také se chcete nehledě na žánry pobavit, a tak na naše podia vtrhne hnedle trio stoner rockových kapel, při jejichž setech pivo nepochybně poteče proudem. Mohutný moshpit na populární šprýmaře RED FANG určitě rozkýve i pódium, to samé při setu vitálních heavy rockerů CLUTCH. Třetím je JOHN GARCIA a jeho The Band of Gold, majitel nezapomenutelného hlasu legendárních Kyuss!

Nyní trochu death metalu. Jeho melodickou a atmosférickou odnož bude dvakrát zastupovat Finsko: INSOMNIUM a MORS PRINCIPIUM EST! Tu rychlejší a progresivnější polohu naopak Amerika. Vítejte v sestavě Trevora Strnada a melodiky THE BLACK DAHLIA MURDER, úderné progresivce RIVERS OF NIHIL a ujeťáky NEKROGOBLIKON s jejich skotačícím zeleným mužíkem. A zapomenout nemůžeme na dánský kvartet adorující bezostyšně prohnilý zvuk - UNDERGANG. Ugh!

Bez experimentů a legend se ale naše soupiska neobejde. Pionýry industrial/elektro rocku DIE KRUPPS asi nemusíme představovat. Na kontě mají novu desku a do tria s dříve potvrzenými Front Line Assembly ještě přihazujeme průkopníky českého EBM, mistry provokace, posly zla a krále tuzemské tvrdé elektroniky VANESSA! Těšit se můžete také na definitivně potvrzené Nory MANES, kteří ve své jedinečné hudbě bez hranic mísí rockové a elektronické žánry i s tvrdými kytarami, a neméně zajímaví zajisté budou i uznávaní míchači deathu a doomu z Holandska, obnovení PHLEBOTOMIZED.

Ostrý hardcore punk hybrid ze Severní Kalifornie, do něhož se dost dostává metalová dravost, přijde na řadu se sympaťáky DEATH BY STEREO.

Jsme u konce. Nemějte ale strach, black a doom metal neabsentuje. Melancholii z Německa dovezou námořní (funeral) doomaři AHAB s murmurem hlubokým jako Mariánský příkop, epickou směsici atmosférického black metalu s příměsí sludge/post-hardcoru v temném vesmíru Brutalu budou naopak šířit REGARDE LES HOMMES TOMBER a na atmosférické vlně se ponese i vystoupení WINTERFYLLETH, neb v  emotivním blacku Anglánů odhalíte i doomové či pagan-folkové scenérie.

Brutal Assault 2021 tentokrát proběhne v pěti monstrózních dnech v termínu 10.-14. srpna 2021. Ze sestavy festivalu čítající na 150 interpretů jsou aktuálně potvrzeny ⅔ interpretů, takže další nová jména budou nadále přibývat. Pokud nás chcete jakkoli podpořit, zajistěte si svoji vstupenku co nejdříve. Těšíme se na vás!

Vstupenky: https://brutalassault.cz/cs/tickets

FB event: https://www.facebook.com/events/493050868165392

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024

ČR: 14 finalistů postoupilo do druhého kola soutěže MÁME VYBRÁNO. Přesně 14 veřejných sbírek na památky teď potřebuje právě váš hlas. Do konce srpna můžete rozhodnout, mezi které projekty rozdělí Institut pro památky a kulturu částku minimálně 150 tisíc korun.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
10.07.2024