neděle
20. října 2024
svátek slaví Vendelín
Autokino Strahov
© Zdroj: Aerofilms



Autokino Strahov promítá denně. Chystá Lásku nebeskou, Slam Poetry i dobročinnou dražbu

PRAHA: Jediné aktuálně fungující kino v Praze, Autokino Strahov, nachystalo na následující týdny bohatý program. V unikátní atmosféře strahovského stadionu si diváci budou moci užít vánoční hit Láska nebeská, českého kandidáta na Oscara Šarlatán, na čtyři Evropské filmové ceny nominované polské drama Corpus Christi i živé představení Slam Poetry. Chystá se také promítání řady rodinných filmů a pohádek. Až do Vánoc se v autokině koná dobročinná sbírka pro čtyři pražské dětské domovy. Ta vyvrcholí ve středu 23. prosince dražbou vánočních stromečků s ozdobami vyrobenými dětmi z domovů.

od 11.12.2020 do 23.12.2020
Autor článku: 
Kateřina Dvořáková

Aktuální program a předprodej najdete na webu GoOut: bit.ly/Autokino_Strahov_program

Těší nás, že díky brzkému stmívání můžeme začínat s promítáním už v odpoledních hodinách a přinášet tak program i mladším divákům,“ říká organizátorka Adéla Maternová a dodává: „Kromě filmových projekcí se snažíme naši nabídku obohatit i o živou kulturu – moc doporučuji například představení Slam Poetry plné nevšedních rýmů s velkou dávkou humoru, které se uskuteční ve středu 16. prosince.“

Autokino promítá každý den, v pátek, v sobotu a v neděli, kdy jsou na programu snímky pro mladší diváky a jejich rodiče, dokonce dvakrát. Dramaturgii obstarává společnost Aerofilms. Kapacita areálu je 120 automobilů, návštěvníci se mohou těšit i na občerstvení, které si lze objednat pomocí sms s donáškou přímo do auta.

Aktuální program:

11. 12.           16:45 Kubo a kouzelný meč

                      19:00 Everest

12. 12.           16:45 Jak vycvičit draka

                     19:00 Šarlatán

13. 12.           16:45 Kung Fu Panda 2

                     19:00 Corpus Christi

14. 12.           18:30 Havel

15. 12.           18:15 BlacKkKlansman

16. 12.           18:30 Slam Poetry

17. 12.           18:30 Havel

18. 12.           16:45 Koralína a svět za tajnými dveřmi

                     18:30 Pulp Fiction: Historky z podsvětí

                     21:00 Jack Frost: Sněhový zabiják

19. 12.           16:45 Jak vycvičit draka 2

                     19:00 Hanebný pancharti

20. 12.           16:45 Kung Fu Panda 3

                     18:30 Mamma Mia!

21. 12.           18:30 Ex Machina

22. 12.           18:30 Casino

23. 12.           16:45 Legendární parta

                     18:30 Láska nebeská + dražba vánočních stromků

 

Organizátoři zajistí, aby akce proběhla co nejbezpečněji s ohledem na pandemii koronaviru. Opouštět vozidla je povoleno pouze v případech nezbytně nutných.

Vstupné na všechny projekce a kulturní akce je 350 Kč za jeden automobil. Organizátoři doporučují zakoupit vstupenky v předprodeji, který probíhá přes portál GoOut. V areálu je k dispozici výdejní okénko, jehož obsluha je po celou dobu programu připravena doručit do vozidla nápoje a občerstvení.

Program a informace ohledně Autokina Strahov jsou k nalezení na www.autokinostrahov.cz, FB Autokino Strahov a Instagramu Autokino Strahov.

Projekt je pořádán ve spolupráci a s podporou Hlavního města Prahy, pod záštitou radního pro oblast správy majetku Mgr. Jana Chabra a za podpory Městské částí Prahy 5 a Městské části Prahy 6.

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Nebylo jim ještě ani třicet let a začali společně ve svém volném čase provozovat klub, sklepní prostor v pražské Soukenické ulici, který si za předchozích majitelů získal pověst místa alternativní, „undergroundové“ kultury, ojedinělého útočiště nekomerčních kulturních aktivit. S Oskarem Hulcem a Milanem Dederou se setkáváme u příležitosti výročí deseti let od založení Spolku pro oživení Paměti právě po noci, kdy opět sklepní prostory komorního klubu zatopila do pěti čísel voda. Ano, není to poprvé, co se podnik potápěl a opět vynořil nad hladinu. Jak se plave v rozbouřených vodách menšinové kultury současným provozovatelům?

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění
Články a komentáře
16.10.2024

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024