čtvrtek
11. července 2024
svátek slaví Olga
Výdejní místo v třinecké knihovně
© Archiv knihovny



O výdejní místo je v Knihovně Třinec zájem

TŘINEC: V pondělí 23. listopadu otevřela třinecká knihovna výdejní místo v hlavní budově na ulici Lidická. Čtenáři tak mají možnost si opět půjčovat knížky, časopisy a další dokumenty. První den knihovníky příjemně překvapil, vyřídili totiž více než 250 objednávek a požadavků.

23.11.2020
Autor článku: 
Jan Delong

Za posledních několik týdnu to byl pro nás jeden z nejmilejších dní. Po dlouhé době nejistoty a napětí jsme totiž opět mohli dělat to, co umíme nejlépe, být tady pro čtenáře. Ta radost byla na obou stranách, protože odezva návštěvníků byla skvělá, místy až dojemná, a bylo vidět, že knihovna má v jejich životech podstatné místo a už jim chyběla. A nám čtenáři chyběli také,“ shrnuje dojmy z prvního dne ředitelka Knihovny Třinec, Martina Wolna.

Během pondělí knihovnice a knihovníci přijali a vyřídili 250 objednávek a požadavků. Takový zájem byl velmi příjemným překvapením. Jednalo se především výpůjčky knih, ale čtenáři si také vyzvedávali časopisy, audioknihy nebo deskové hry. Výdejní místo v Knihovně Třinec funguje především pro rychlé vyzvednutí objednávek. Ty je možné vyřídit telefonicky, e-mailem nebo pomocí čtenářského konta. Pokud jsou požadované tituly k dispozici, snaží se je knihovníci vyřídit obratem, nejpozději však do dalšího pracovního dne. Informace o tom, jak si knihy objednat a jak celý systém funguje, najdou čtenáři na webových stránkách knihovny. Spolu s knihovnou má otevřeno také Informační centrum, které na objednávku poskytuje také základní reprografické služby například tisk.

Bedlivě sledujeme epidemiologický vývoj a doufáme, že brzy budeme moct čtenáře pustit mezi regály, aby si knížky mohli vybírat sami. Pootevřená knihovna je sice dobrá, ale mnohem lepší je knihovna otevřená. Díky zkušenostem z jara jsme připraveni fungovat v podstatě okamžitě, i když budou platit přísná opatření,“ říká s nadějí Martina Wolna a těší se na den, kdy čtenáře bude moct přivítat v Knihovně Třinec osobně. 

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024

ČR: 14 finalistů postoupilo do druhého kola soutěže MÁME VYBRÁNO. Přesně 14 veřejných sbírek na památky teď potřebuje právě váš hlas. Do konce srpna můžete rozhodnout, mezi které projekty rozdělí Institut pro památky a kulturu částku minimálně 150 tisíc korun.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
10.07.2024