středa
26. června 2024
svátek slaví Adriana
Ilustrační obrázek
© Zdroj: www.cz-museums.cz



XVI. ročník Festivalu muzejních nocí

ČR: Ve dnech 10. října – 14. listopadu 2020 se uskuteční XVI. ročník Festivalu muzejních nocí. Akce je významnou kulturní událostí, jež zastřešuje jednotlivé aktivity muzeí a galerií, které svým návštěvníkům kromě prohlídek stálých expozic či aktuálních výstav nabízejí řadu doprovodných programů. Organizace festivalu se každoročně ujímá Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s. (AMG), ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Národním muzeem.

od 10.10.2020 do 14.11.2020
Autor článku: 
Anna Komárková

Festivalu muzejních nocí se samozřejmě účastní muzea a galerie, čím dál častěji ve spolupráci s nimi ale také knihovny, památkové či církevní objekty, divadla, kulturní domy a další subjekty. Díky spolupráci různých organizací se rozvíjí vzájemná komunikace a propagace v rámci měst i regionů. Nabídka programů je každý rok velmi pestrá. Některé instituce mají pro svoji Muzejní noc vytvořeno specifické téma, další přizpůsobují aktivity současným výstavám či nově otevřeným expozicím.

Do XVI. ročníku Festivalu muzejních nocí se přihlásilo celkem 227 institucí a 73 měst. Přehled jednotlivých Muzejních nocí je k dispozici na adrese http://www.muzejninoc.cz v sekci Přihlášená muzea a jejich akce. Přestože má každé muzeum či galerie na výběr, zda a jakou částku bude na symbolickém vstupném vybírat, až na výjimky volí tradiční bezplatný vstup, případně dobrovolné vstupné.

Vzhledem ke stávající situaci a zejména pak z důvodu ne zcela předvídatelného vývoje dalších přijímaných opatření souvisejících s nákazou covid-19 lze očekávat, že program Festivalu muzejních nocí se bude ještě měnit. Doporučujeme proto návštěvníkům sledovat přímo webové stránky jednotlivých muzeí a galerií či jejich profily na sociálních sítích, kde naleznou aktualizované informace k organizaci Muzejní noci v dané instituci či regionu.

Časový harmonogram Festivalu muzejních nocí 2020 naleznete v příloze!

Více na http://www.muzejninoc.cz

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Pavly Evjákové za Městské divadlo Zlín.

Celá ČR, Zlínský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Články a komentáře
26.06.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Královéhradecký kraj zahájil největší investici do kultury, a to dlouho očekávanou revitalizaci objektu bývalých Vrbenského kasáren, která se promění na novou muzejní budovu sloužící pro vědecké i kulturní účely. Stavební práce budou stát 341 milionů korun.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní, Památky, Vzdělávání
Co se děje
25.06.2024

ČESKÝ TĚŠÍN: Přijměte pozvání na akci Vivat Prochaska!, která se uskuteční v sobotu 22. června od 10 do 17 h v Historické budově v Českém Těšíně. Akce je připraveno ke 195. výročí narození Karla II. Albina Prochasky, majitele Prochaskovy tiskárny v Těšíně. V bohatém doprovodném programu si jistě najdou své malí i velcí návštěvníci. Mohou si například vyzkoušet psaní brkem a inkoustem, jak se tiskne z výšky i hloubky, výrobu mramorovaného papíru, zúčastnit se besedy se spisovatelem Tomášem Němečkem nebo výtvarné dílny a spoustu dalšího. Nebude chybět ani čerstvě pražená káva. Podrobnější program zde https://www.muzeumct.cz/aktuality/911-vivat-prochaska-22-6-2024.

Moravskoslezský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky
Co se děje
21.06.2024

ČR: Důležitá a atraktivní témata z českých regionů přinese nový diskusní pořad České televize Zkraje. Ve studiu se budou potkávat regionální osobnosti a místní politici s představiteli státu a šéfy státních institucí. První díl uvede ČT24 v sobotu 22. června od 12:30.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
21.06.2024