neděle
20. října 2024
svátek slaví Vendelín
Vizuál festivalu
© Zdroj: www.comiccon.cz



Druhý ročník Comic-Con Prague

PRAHA: Druhý ročník Comic-Con Prague proběhne v termínu 12. do 14. února 2021 v pražském O₂ universu. Celosvětově oblíbený festival se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánru sci-fi, fantasy a hororu. Z herců účast již potvrdili Christopher Lambert, Julian Glover, z komiksových tvůrců pak Jason Aaron. Ve středu 9. září bude zahájen předprodej vstupenek.

od 12.02.2021 do 14.02.2021
Autor článku: 
Iva Pavlousková

Comic-Con Prague vychází z osvědčeného zahraničního konceptu, jež je vysoce oblíben po celém světě a má za sebou dlouhou historii. První se konal již v roce 1970 v USA. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program čítající nejen setkání s filmovými herci a dalšími umělci a besedy s nimi, ale i promítání, workshopy, soutěže, výstavy a také cosplay, hraní videoher či deskových her. „Na druhý ročník se moc těšíme, přípravy jsme zahájili bezprostředně po skončení prvního ročníku. Již nyní máme potvrzenou účast řady hollywoodských hvězd a s dalšími jednáme. Prozradit mohu například návštěvu herce Christophera Lamberta, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat. Dále přivezeme herce Juliana Glovera, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava nebo v seriálu Hra o trůny,“ prozrazuje Václav Pravda, programový ředitel festivalu, Ze zahraničních komiksových tvůrců dorazí Jason Aaron, který proslul spoluprací s DC a Marvelem. V současné době se u Marvelu věnuje restartu komiksové série Star Wars. Hvězdné hosty a doprovodný program budou organizátoři oznamovat postupně. Tentokrát by si návštěvníci určitě neměli nechat ujít prohlídku výstavy s tematikou Star Trek.

Záštitu nad Comic-Con Prague 2021 opět převzal Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy, který o akci říká: "Loňský ročník Comic- Conu byl parádní, vzpomínám na můj převlek rytíře Jedi z Hvězdných válek. Jsem rád, že můžeme podpořit i druhý ročník této akce. Věřím, že se akce i tentokrát vydaří a všichni si odnesou nezapomenutelné zážitky. Comic-Con is coming."

Na první ročník Comic-Conu Prague dorazilo neuvěřitelných 23 tisíc fanoušků, což předčilo všechna naše očekávání. Jsme připravení kapacitu ještě navýšit, současně ale myslíme i na možný vývoj pandemie u nás. Proto pracujeme i s náhradním termínem, na který bychom v případě nutnosti akci přesunuli. Každopádně nechceme zarmoutit fanoušky a připravit je o druhý ročník této jedinečné akce,“ uzavírá Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá

Vstupenky bude možné zakoupit v síti Ticketmaster od 690 Kč, v nabídce budou opět sběratelské a VIP vstupenky.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace:

Web: https://www.comiccon.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/comicconprague/

Instagram: https://www.instagram.com/comiccon_prague/

Comic-Con Prague 2021 společně organizují společnosti Active Radio a.s.  a Comic-Con Prague s.r.o., hlavním mediální partnerem je hudební rádio Evropa 2.

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Nebylo jim ještě ani třicet let a začali společně ve svém volném čase provozovat klub, sklepní prostor v pražské Soukenické ulici, který si za předchozích majitelů získal pověst místa alternativní, „undergroundové“ kultury, ojedinělého útočiště nekomerčních kulturních aktivit. S Oskarem Hulcem a Milanem Dederou se setkáváme u příležitosti výročí deseti let od založení Spolku pro oživení Paměti právě po noci, kdy opět sklepní prostory komorního klubu zatopila do pěti čísel voda. Ano, není to poprvé, co se podnik potápěl a opět vynořil nad hladinu. Jak se plave v rozbouřených vodách menšinové kultury současným provozovatelům?

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění
Články a komentáře
16.10.2024

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024