úterý
20. srpna 2024
svátek slaví Bernard
Spjebl versus Drákula
© Archiv divadla



Divadlo Spejbla a Hurvínka začíná hrát. Zahajujeme představením Spejbl versus Drákula

PRAHA: S velkou radostí oznamujeme, že Divadlo Spejbla a Hurvínka začíná hrát a současně zahajuje provoz pokladna divadla. První představení bude k vidění 15. května, a to hra pro dospělé Spejbl versus Drákula. Do konce května odehrajeme také To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem, Hurvínkova nebesíčka a Hurvínek mezi osly. Diváky, kteří mají na tato představení zakoupeny vstupenky, prosíme, aby co nejdříve kontaktovali naši pokladnu na pokladna@spejbl-hurvinek.cz nebo na 607 911 458 (pouze ve všedních dnech od 9 do 14.00). Z důvodů snížené kapacity divadla je nutné tak učinit nejpozději do 13. 5.

Autor článku: 
Darina Miklovičová

„Jsme velmi rádi, že tato nucená pauza končí a my můžeme opět začít hrát,“ říká Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka. „Snad už budeme brzy říkte: společně jsme to zvládli“, dodává.

jaké budou podmínky v sále?

Na základě nařízení vlády a doporučení epidemiologů jsme nuceni stanovit několik podmínek pro zprovoznění divadla. Každá druhá řada musí zůstat volná a vedle sebe mohou sedět vždy maximálně dva diváci. Sedadlo mezi nimi a další dvojicí musí vždy zůstat volné.  V divadle nebude možné konzumovat jídlo ani pití a také šatna zůstane zavřená. Oděvy si diváci mohou odložit na volná sedadla. K dispozici bude desinfekce a také vnitřní dvorek pro chvíle o přestávce. Drobné dárkové předměty bude možno zakoupit ve foyer divadla. Pro případné dotazy a pomoc bude připraven náš ochotný personál. Věříme, že si i přes obtížnější situaci představení skvěle užijeme!

Spejbl versus drákula

Pan Spejbl se – stejně jako před čtyřiceti lety – opět pustí do skládání muzikálu, který ho má zbavit dluhů. V přízračné atmosféře pařížské mansardy, která je svědkem Spejblových tvůrčích muk, nechybí upírobijec Hurvínek, podnikavá nymfoMánička, pes baskervilský alias Žeryk a paní Kateřina, která svede boj o Spejblovu přízeň s francouzskou dekadentní zpěvačkou Poulet. Jak vše dopadne, když se k nočnímu životu probere i žoviální hrabě Drákula, můžete vidět již tento pátek!

Vstupenky na zakoupená představení stále v platnosti

Již zakoupené vstupenky na neodehraná představení z důvodu nouzového stavu zůstávají v platnosti, a to do konce roku 2020. Za nové vstupenky je bude možné vyměnit od 24. srpna, kdy budeme moci stanovit nový program. Stejně tak prodlužujeme platnost i všem dárkovým poukázkám.

 

DO KONCE KVĚTNA ODEHRAJEME POUZE TATO PŘEDSTAVENÍ:

 

pátek   15. 5.   19:00 hodin      SPEJBL VERSUS DRÁKULA

sobota 16.5.                 15:00 hodin      SPEJBL VERSUS DRÁKULA

 

středa  20.5.                 19:00 hodin      TO NEJLEPŠÍ SE SPEJBLEM a HURVÍNKEM

 

sobota 23.5.                 14:00 hodin      HURVÍNKOVA NEBESÍČKA

neděle 24.5.                 10:30 hodin      HURVÍNKOVA NEBESÍČKA

 

sobota 30.5.                 14:00 hodin      HURVÍNEK MEZI OSLY

neděle  31.5.                10:30 hodin      HURVÍNEK MEZI OSLY

 

Prosíme, sledujte naše webové www.spejbl-hurvinek.cz nebo facebookové stránky www.facebook.com/DivadloSH, kde budeme zveřejňovat pravidelné aktuální informace.

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024