pondělí
19. srpna 2024
svátek slaví Ludvík
Tomáš Šebek - Moje kino LIVE
© Archiv pořadatele



Diáky s lékařem bez hranic Tomášem Šebkem na Moje kino LIVE

ČR: Srdečně vás zveme na online přednášku Tomáš Šebek: Mise Česko - 3 týdny s koronavirem v první linii. Uskuteční se již dnes od 20:30 na Moje kino LIVE.

06.05.2020
20:30
Autor článku: 
Magdaléna Novotná

Lékař bez hranic Tomáš Šebek byl hostem pravidelného cyklu cestovatelských přednášek Diáky již několikrát. Jeho vyprávění o práci lékaře v zemích třetího světa vždy sklidilo ohromný úspěch a několikrát vyprodalo kina. Online přednáška v rámci Moje kino LIVE ale nebude jen o jeho práci v Jemenu, Haiti či Jižním Súdánu, bude hlavně o tom, co se v posledních týdnech dělo u nás. Zjistíme, jak probíhá jeho Mise Česko a jak moc se (ne)podobá tomu, co v souvislosti s epidemiemi ve světě zažil. 
 

Tomáš Šebek (1977) působí jako chirurg v pražské Nemocnici Na Františku. V roce 2010 poprvé vyjel s Lékaři bez hranic na Haiti, zasažené ničivým zemětřesením. O dva roky později misi na Haiti zopakoval a své zápisky, publikované průběžně formou blogů, vydal souborně v úspěšné knize Mise Haiti (2013). S velkým čtenářským ohlasem se setkaly i jeho záznamy ze dvou misí do severního Afghánistánu, které vyšly knižně pod názvem Mise Afghánistán: Český chirurg v zemi lovců draků. V roce 2017 se Tomáš Šebek vypravil do Agoku v Jižním Súdánu. Záznamy z této mise publikoval v knize Africká zima. V lednu 2019 byl cílem jeho mise Jemen.


Vstupenky zde bit.ly/MiseCesko
Jak funguje Moje kino LIVE: bit.ly/TomasSebek_MojekinoLIVE

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024