pondělí
19. srpna 2024
svátek slaví Ludvík
Logo projektu
© Zdroj: https://www.facebook.com/koncertpromilion/



Umělci koronaviru navzdory! On-line hudební večery vyvrcholí Koncertem pro milion

ČR: Nespočet muzikantů a kapel mělo v tomto čase stát na pódiích koncertních sálů, hal a arén a být právě uprostřed svých jarních turné. Bohužel, šířící se epidemie koronaviru chtěla jinak, a tak hudebníci přicházejí s náhradním řešením - dorazí za svými fanoušky do jejich domovů. Moderované hudební večery se zajímavými hosty odstartují již tento čtvrtek a vyvrcholí Koncertem pro milion. Jeho hlavním cílem je vybrat minimálně 1 000 000 Kč, který bude použit právě pro boj s nákazou.

19.03.2020
Autor článku: 
TZ/ika

„Lékaři a všichni zdravotníci obecně jsou v těchto dnech našimi novými hrdiny. Rozhodli jsme se proto uspořádat nejen hlavní koncert nazvaný Koncert pro milion, ale, do doby, než jej bude možné realizovat, připravit i speciální hudební večery se zajímavými muzikanty a hosty. Každý den uspořádáme jedinečný on-line koncert s novými hosty, který zhlédnou desetitisíce diváků. Jsme maximálně potěšeni, že se umělci rozhodli podpořit náš nápad a zúčastnit těchto charitativních večerů nebo přímo Koncertu pro milion,“ říká organizátor Jaroslav Vavřina.

Tyto kulturní on-line večery lze považovat za, z hlediska koncepce, unikátní projekt. Aktuálně, jako jediné v českém on-line prostoru totiž nabídnou propojení zábavy a charity. Koncertní večery odstartují již tento čtvrtek 19. března a budou se konat každý večer, po dobu platné karantény a omezení pohybu. Vše samozřejmě tak, aby v žádném případě nebyla porušena žádná pravidla a nařízení vlády. Organizátory proto nejvíc času, práce a úsilí stálo vymyšlení samotného konceptu večerů a koncertu, aby se při jejich realizaci i konkrétních přímých přenosech fyzicky potkalo co nejméně osob a byla tak uděláno skutečně maximum pro ochranu účinkujících i štábu proti koronaviru.

Hudební večery však nebudou jen o muzikantech nebo kapelách. Každý večer bude mít svého speciálního hosta z řad zástupců záchranných složek či jiného odborníka na téma aktuální problematiky. „Ať už půjde přímo o lékaře, zdravotníka, policistu, hasiče, psychologa nebo jinou zajímavou osobnost, host vždy promluví na téma boje s koronavirem z pohledu své profese, připomene vhodnou prevenci nebo zasadí do kontextu informace, které zatím veřejnosti nejsou dostatečně vysvětlovány. Velký důraz klademe i na vyvracení mýtů a hoaxů těmito odborníky,“ doplňuje Jaroslav Vavřina.

Vrcholem pomyslného turné pak bude Koncert pro milion, s podtitulem Koronaviru navzdory, který si klade za cíl mít nejen milion diváků, ale vybrat minimálně 1 000 000 Kč, který půjde právě na boj s koronavirem a na podporu našich hrdinů, zdravotníků, kteří pro zdraví nás všech denně nasazují vlastní životy. Během koncertu vystoupí přední čeští umělci, muzikanti a kapely napříč žánry, aby podpořili dobrou věc. Chybět nebudou ani zajímaví hosté, odborníci a zástupci záchranných složek.

LINE-UP ONLINE HUDEBNÍCH VEČERŮ:

Čtvrtek, 19. března – Jaroslav Svěcený, host: Bri. Gen. Ing Roman Hlinovský (Hasičský záchranný sbor Praha)

Pátek, 20. března – Lokomotiva a Petr Vondráček, host: Tomáš Lerch (ředitel Policie ČR)

Sobota, 21. března – Lehkej Pokondr

Neděle, 22. března – Bohemia Voice

Hudební večery je možné sledovat na Facebookovém profilu Koncert pro milion: https://www.facebook.com/koncertpro10milionu

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024