sobota
24. srpna 2024
svátek slaví Bartoloměj

Výběr novinek ze serveru Místní kultura za poslední týden 25.12.2019

Datum rozeslání: 24.08.2024

Vydáno: 21.08.2024
Rubrika: Články a komentáře

ČR: Aby drobné kapličky a křížky nechátraly a postupně nemizely z české krajiny, založila Jiřina Vinterová nadační fond nazvaný Adopce památek. Díky němu zachrání každoročně alespoň dvě takovéto drobné památky, které by jinak zůstaly zapomenuty. Spolupracovat přitom musí s místními i s profesionálními restaurátory, ukočírovat takový projekt stojí spoustu námahy i manažerských dovedností. Jak se Jiřina Vinterová vlastně k péči o památky dostala, na co je hrdá a co je na této práci nejtěžší?

Vydáno: 23.08.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: V online nakladatelství Pointa vyšla kniha s názvem Gwailou, která je příběhem mladé Češky, která přijíždí do Hongkongu těsně předtím, než je předán Číně. Jak dlouho se jí podaří „přežít“ v této sedmimilionové džungli? Děj zavede čtenáře do roku 1997.

 

Vydáno: 20.08.2024
Rubrika: Co se děje

OSTRAVA: Památkově chráněný objekt – Vila Grossmann v Ostravě přináší možnost návštěvy interiéru s okolní zahradou i bohatý program.

Tento věstník dostáváte, protože jste se přihlásili k jeho odběru na stránkách časopisu Místní kultura. Pokud si přejete odběr zrušit, využijte odkaz uvedený níže. V tomto emailu naleznete pouze výběr článků, nikoliv jejich kompletní výčet.