neděle
1. září 2024
svátek slaví Linda, Samuel

Výběr novinek ze serveru Místní kultura za poslední týden 29.05.2019

Datum rozeslání: 01.09.2024

Vydáno: 28.08.2024
Rubrika: Články a komentáře

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Barbory Votavové, brand manažerky Knihobotu, knižního online secondhandu.

Vydáno: 28.08.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Letošní pohádka v českém znakovém jazyce bude prostřednictvím čarodějnického příběhu poukazovat mimo jiné i na důležitost sourozeneckých vztahů. Na základě loňské zkušenosti se zpracování ujali režisér Ivo Macharáček a scénárista Michal Čunderle, kteří slibují plno efektních vizuálních triků. Snímek, jenž se právě natáčí, obohatí vánoční program České televize a jako vždy bude doprovázen dabingem pro slyšící diváky.

Vydáno: 26.08.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Rozkol, který všechno promění a zasáhne i další generaci. Rodinná sága Ahoj krásko zasazená do současného Chicaga navazuje v mnohém na nesmrtelnou klasiku Malé ženy. Příběh z pera spisovatelky Ann Napolitano o čtyřech sestrách, do jejichž kruhu proniká osamělý cizinec, okouzlil literární veřejnost a získal titul kniha roku 2023 podle The New York Times, Washington Post, Time, Vogue, Glamour, Harper´s Bazaar, New York Post, She Reads a Bookporter. Oprah Winfrey si titul vybrala do knižního klubu. Produkční společnost manželů Obamových chystá tuto knihu převést do seriálové adaptace pro Netflix. Příběh osudů americké rodiny vyšel v nakladatelství Metafora z Nakladatelského domu GRADA.

Tento věstník dostáváte, protože jste se přihlásili k jeho odběru na stránkách časopisu Místní kultura. Pokud si přejete odběr zrušit, využijte odkaz uvedený níže. V tomto emailu naleznete pouze výběr článků, nikoliv jejich kompletní výčet.