pátek
16. srpna 2024
svátek slaví Jáchym
Pohled do archivu ND
© Národní divadlo



Zákoutí archivu Národního divadla v Anežském klášteře

PRAHA: Věděli jste, že za zdmi bývalého Anenského kláštera na Starém Městě jsou uloženy listinné poklady Národního divadla? V klidu a tichu se zde třídí, zakládá, vyhledává a bádá. Zajímá vás, co všechno lze v archivu nalézt? Jak se jednotlivé dokumenty uchovávají a kteří lidé si je sem chodí prohlížet a zkoumat? 

05.06.2019
17:00 - 18:00
Autor článku: 
Národní divadlo

Přijďte se tedy podívat! Jednou měsíčně vám archiváři Národního divadla odpoví na vaše zvídavé otázky, vezmou vás mezi police, otevřou zásuvky, obálky a ukáží ten či onen významný dokument. Vzhledem k velikosti Archivu je počet míst omezen na 8 osob.

V rámci edukačních programů ND+ jsme pro vás připravili nový zážitkový formát setkání s diva-dlem. Návštěvy Archivu je možné uspořádat také na přání pro uzavřené skupiny a zaměřit na určité téma. Archiv nabízí zájemcům zapůjčení knih z bohatého knižního fondu. 

Prohlídka trvá 60 minut
Místo konání: Anenský areál, Anenské nám. 2, 118 30 Praha 1
sraz u služební vrátnice
Vstupné: 100 Kč

Podrobnější informace poskytuje Lenka Hubáčková, l.hubackova@narodni-divadlo.cz

AKCE JE SOUČÁSTÍ EDUKAČNÍCH A DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ ND+ - více informací na https://www.narodni-divadlo.cz/cs/ndplus

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024