úterý
1. října 2024
svátek slaví Igor
Ilustrační snímek k události
© Archiv pořadatele



Čtvrt tisíciletí královéhradecké archelologie

HRADEC KRÁLOVÉ: Muzeum Východních Čech v Hradci Králové oslaví výročí 250 let od prvního archeologického nálezu v Hradci Králové. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu nejnovějších nálezů z Velkého náměstí, Svobodných Dvorů a Hvozdnic, depoty, detektorové nálezy a ukázky 3D dokumentace.

20.10.2018
Autor článku: 
Lenka Bičanová

Připraveny jsou tematické přednášky, simulovaný archeologický výzkum pro děti, dílna s výrobou a použitím kamenných nástrojů a vyzdobit si děti mohou také svou pravěkou jeskyni. "V pravěkém fotoateliéru se budete moci vyfotit s pračlověkem nebo si zakoupit publikaci či upomínkový předmět," uvedli pořadatelé.

Akce ČTVRT TISÍCILETÍ KRÁLOVÉHRADECKÉ ARCHEOLOGIE se uskuteční v sobotu 20. října od 13.00 do 18.00 h v budově odborného pracovitě Muzea východních Čech v Hradci Králové, Gayerova kasárna, Opletalova 334. Vstup volný.


http://http://www.muzeumhk.cz/kalendar-ctvrt-tisicileti-kralovehradecke-archeologie.html



 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
30.09.2024

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
24.09.2024