pátek
27. září 2024
svátek slaví Jonáš
Předpremiéra King Skate v Mystic Skateparku Štvanice
© Foto: Jakub Červenka



King Skate vstupuje do kin, vyprodané předpremiéry vidělo 3500 diváků

ČR: Nový český film King Skate získával u některých diváků kultovní status ještě před tím, než 20. září vstoupil do kin. Svědčí o tom dlouho vyprodané předpremiérové projekce v Praze a Brně. Unikátní snímek o průkopnících skateboardingu v Československu natočil režisér Šimon Šafránek. Díky mimořádným archivním záběrům a výpovědím legendárních skejťáků se mu podařilo přiblížit nejen začátky tohoto sportovního odvětví, ale především dobovou atmosféru, emoce a mimořádné lidské příběhy.

Autor článku: 
TZ/ika

Přes 1200 diváků sledovalo předpremiéru 15. září v prostorách štvanického skateparku a jejich frenetické reakce připomínaly spíše sportovní utkání než filmovou projekci. „Dlouho jsem tušil, že King Skate bude nejen zajímavý film, ale i opravdová událost, která by mohla rezonovat na festivalu,“ řekl na Štvanici umělecký ředitel MFF Karlovy Vary Karel Och. „Ve Varech se ukázalo, že náš instinkt byl správný. Projekce ve Velkém sále hotelu Thermal byla velkolepá. Nicméně to, co se odehrálo dnes večer, to ani v těch Varech nebylo. To bylo opravdu geniální, spontánní. Reakce publika byly fantastické.“

Od 20. 9. je King Skate k vidění ve více než 100 kinech v celé České republice.

Podívejte se na trailer k filmu: https://youtu.be/QCda_aVbTRo 
Fotografie z předpremiéry na Štvanici: http://bit.ly/Stvanice_foto_FB,  http://bit.ly/Stvanice_foto_capsa  

Seznam kin, kde se King Skate promítá: http://bit.ly/Kde_se_hraje_King_Skate

Celá TZ přiložena.

Zdroj: Kateřina Dvořáková, Aerofilms

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
24.09.2024

PRAHA: Libeňské Studio ALTA v září oficiálně oznámilo příchod nového uměleckého vedení. Od roku 2025 převezme dramaturgii pražského uměleckého prostoru programový tým, který vzešel z výběrového řízení vycházejícího z otevřené výzvy. 

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
26.09.2024