pátek
27. září 2024
svátek slaví Jonáš
© www.kr-karlovarsky.cz



Porotci hodnotili výtvarná díla seniorů

 
KARLOVY VARY: V pořadí již pátý ročník výtvarné soutěže pro seniory probíhal od 2. ledna do 28. února. Cílem soutěže je ukázat, že i lidé v pokročilém věku mohou být stále aktivní a výtvarné činnosti jim rozhodně nejsou cizí. O tom, že věk pro ně skutečně není překážkou, se přesvědčila i samotná porota. Nejstarší přihlášené soutěžící bylo úctyhodných 90 let.

 
Autor článku: 
luk

V soutěži jednoznačně převažovaly ruční práce, ale nechyběly ani obrazy či povedené fotografie. Odbornou porotu dnes čekal nelehký úkol, a sice vybrat z každé kategorie tři vítězné práce.

V porotě zasedli stejně jako v minulých letech ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Dagmar Svobodová a profesionální fotografka Stanislava Petele. Po pečlivém zhlédnutí všech děl se porotci usnesli na devíti výhercích. „Musím říct, že hodnocení pro nás bylo opět velice náročné. Komise byla potěšena množstvím originálních prací, které byly do soutěže zaslány. Hodnotili jsme zejména autorský přístup a kreativní zpracování. Ocenili jsme také nápaditost jednotlivých soutěžících,“ uvedl Jan Samec.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční na konci března. Vítězové budou odměněni dárkovými koši a publikacemi o Karlovarském kraji. Ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje pak bude po celý duben probíhat výstava, na které budou k vidění díla všech soutěžících.
 
Zdroj a podrobnosti ZDE
 
 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
24.09.2024

PRAHA: Libeňské Studio ALTA v září oficiálně oznámilo příchod nového uměleckého vedení. Od roku 2025 převezme dramaturgii pražského uměleckého prostoru programový tým, který vzešel z výběrového řízení vycházejícího z otevřené výzvy. 

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
26.09.2024