středa
14. srpna 2024
svátek slaví Alan
Václav Havel
© zdroj: http://www.vaclavhavel-library.org



Začínáme Číst Havla!

ČR: Kampaň ČÍST HAVLA by měla žákům základních a středních škol pomoci poznat Václava Havla nejen jako velkou postavu české historie, ale především jako mimořádně čtivého, zajímavého a podnětného spisovatele. Jádro kampaně tvoří pestrá paleta ukázek z díla Václava Havla, které načetli mladí herci, youtubeři, bloggeři. Pohádkové, vtipné, dojemné i vážné videospoty se na webových stránkách www.cisthavla.cz budou objevovat postupně, až do prosince vždy dva za měsíc.

Autor článku: 
ika

V říjnu bude na programu satirický text Prase v podání youtubera KOVYho a Dopisy Olze v podání bloggerky Do Thu Trang. Následovat budou ukázky z her Audience a Vyrozumění, eseje Moc bezmocných a životopisného rozhovoru Dálkový výslech v podání Anny Fialové, Evy Josefíkové, Anny Kameníkové, Jana Hájka, Václava Neužila a Janka Rubeše. 

Každá ukázka je opatřena metodickým materiálem a pracovním listem, díky kterým je učitelé mohou jednoduše využít ve výuce literatury, dějepisu i společenských věd. Zážitky z četby pak školy budou moci sdílet na Facebooku s hashtagem #cisthavla. Nejaktivnější školy čeká odměna v podobě Knihovničky Václava Havla obsahující všechny publikace z produkce Knihovny VH.  Každý pedagog zapojený do kampaně získá zdarma publikaci Havel v kostce.

Kampaň vyvrcholí dne 18. prosince 2017, kdy budou školy vyzvány, aby si přečetly se svými žáky a studenty nějaký text Václava Havla. Více informací najdete na webu projektu www.cisthavla.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/cisthavla/.

Pořádá Knihovna Václava Havla, http://www.vaclavhavel-library.org.

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024