středa
14. srpna 2024
svátek slaví Alan
Zeus
© Obrázek: archiv pořadatele



Podzimní hrátky přenesou děti do starobylého Řecka na horu Olymp

PRAHA: Do říše dávných mýtů, bájných hrdinů a mocných bohů láká odpoledne 17. září děti i jejich rodiče festival Podzimní hrátky. Písecká brána a její okolí na Praze 6 se promění v horu Olymp, sídlo řeckých bohů. Na návštěvníky čekají souboje gladiátorů, tvořivé, pohybové i hudební workshopy, napínavé legendy, starověká Delfská věštírna a mnoho dalšího. Program začíná ve 13:00 h a pokračuje až do 19:00 h.

Autor článku: 
jal

"Podzimní hrátky jsou taková naše srdeční záležitost, bez které bychom si září v Písecké bráně neuměli představit. Každý rok se volí pečlivě nové téma, které celému kreativnímu týmu pěkně zabrat. Příprava letošního ročníku ve znamení Bohů Olympu je jednou z nejnáročnějších, říká za pořadatele Vladana Rýdlová.

Malí i velcí návštěvníci se budou moci zúčastnit celofestivalové soutěže Cesta na Olymp, ve které si vyzkouší nejrůznější olympijské disciplíny. Soutěž bude probíhat po celou dobu trvání festivalu ve vnitřních a vnějších prostorách Písecké brány. Jednotlivé úkoly jsou určeny všem věkovým kategoriím zúčastněných dětí. Starořečtí vypravěči ze spolku Storytelling provedou světem hrdinských příběhů a legend. Děti se zaposlouchají do napínavých příběhů, ve kterých bohové odměňují i trestají lidské skutky proměnami v nestvůry, zvířata či stromy, sami také mění svou podobu, aby na zemi zůstali lidem skrytí.

Návštěvníci si budou moct prohlédnout ilustrace ke zbrusu nově vydané knížce světově proslulého malíře, ilustrátora a spisovatele Miroslava Šaška To je Řecko od nakladatelství Baobab.

Festival Podzimní hrátky v Písecké bráně již po sedmé navazuje na tradici tvůrčího dětského festivalu. Na programu se podílejí profesionální umělci a celopražské organizace, které se věnují kulturním a volnočasovým aktivitám. Děti, ale i jejich rodiče tak mohou zábavnou formou získat nové poznatky, zážitky i autentické zkušenosti z období, které se váže k festivalovému tématu.

Záštitu nad festivalem převzalo Velvyslanectví Řecké republiky a koná se za podpory MČ Prahy. Vstup je zdarma.

 

Více informací na www.facebook.com/podzimnihratky a www.podzimnihratky.cz

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024