středa
14. srpna 2024
svátek slaví Alan
© banner



Noc s Andersenem 2017

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Zahájení 18. ročníku pohádkové Noci s Andersenem proběhne v Uherském Hradišti. Neoficiální začátek se bude konat v uherskohradišťské nemocnici, kde organizátoři každoročně připomínají i hospitalizovaným dětem, jak důležité je čtení...

Autor článku: 
H.Hanáčková, M.Čápová

Na pátek 31. března 2017 od 15 h je na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti připraveno setkání malých i velkých čtenářů s hrdiny časopisu Čtyřlístek. Účast přislíbili zástupci nakladatelství, mladí manželé Němečkovi. Společně s kouzelníkem Jirkou Hadašem se pokusí účastníci spočítat, kolik výtisků oblíbeného časopisu se na náměstí sejde...
V 16.30 proběhne v kině Hvězda promítání filmu Čtyřlístek ve službách krále, vstup s časopisem volný. V případě velkého deště akce na náměstí odpadá. Po promítání si všichni nocležníci vezmou své spacáky a stráví noc na různých místech města - v knihovně a na pobočkách Jarošov a Mařatice, v ZŠ Větrná, TGM Mařatice, UNESCO, Za Alejí.

Na Uherskohradišťsku také nocují viz: viz: http://nocsandersenem.cz/uzivatele.htm?region=13%22%22

Městská knihovna ve Starém Městě
Městská knihovna v Bojkovicích
Místní knihovna v Ostrožské Nové Vsi
Místní knihovna v Babicích
Místní nihovna v Boršicích u Blatnice
Místní knihovna v Dolním Němčí
Místní knihovna v Drslavicích
Místní knihovna v Nedachlebicích
Místní knihovna ve Slavkově
Místní knihovna ve Veletinách
Místní knihovna ve Zlechově
Místní lidová knihovna Tučapy
Obecní knihovna Bystřice pod Lopeníkem
Místní knihovna Topolná
Městská knihovna Hluk
Městská knihovna Kunovice
Městská knihovna Hluk 
Knihovna Podolí
Knihovna v Modré

děti z Dětského domova v Uh.Ostrohu budou nocovat na zámku, a různě školy okresu...

Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana - Kamarádka knihovna, Městská knihovna roku 2012
Velehradská 714
686 01 Uherské Hradiště
tel. 572 554 178
detske@knihovnabbb.cz

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024