středa
2. října 2024
svátek slaví Olívie
logo kampaně
© zdroj: www.rostemesknihou.cz



Literární soutěž Jak vyrůstám s knihou

ČR: V rámci kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou je vyhlášena tradiční literární soutěž na téma JAK VYRŮSTÁM S KNIHOU. Zadání: Napište svůj příběh, jak vás oblíbená kniha ovlivnila, jakou zkušenost jste díky ní získali a co nového jste se naučili, zkrátka jak jste s knihou „povyrostli“. Uzávěrka soutěže je 31. 3. 2017. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy Praha 2017 (11. – 14. 5. 2017).

Autor článku: 
ika

Soutěž je vyhlašována ve třech věkových kategoriích:
1) první stupeň ZŠ
2) druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
3) střední školy.

Maximální délka textu je 1 strana A4.
Velikost písma na PC nejméně 9 – nejvíce 12.
Příspěvky, které neodpovídají zadání, budou vyřazeny.

Uzávěrka soutěže: 31. 3. 2017

Došlé příspěvky vyhodnotí odborná porota a prvních deset autorů prací v každé kategorii se může těšit na zajímavé ceny a na slavnostní vyhlášení na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy Praha 2017 (11. – 14. 5. 2017). Vyhlášení proběhne v sále Rosteme s knihou v pátek 12. 5. od 11:00 hodin. Další pořady pro děti a mládež sledujte na www.svetknihy.cz.

Vítězné literární práce budou dostupné na webových stránkách www.rostemesknihou.cz.

Příběhy posílejte elektronicky na e-mail: soutez@rostemesknihou.cz nebo poštou na adresu:
Svět knihy, s.r.o., Fügnerovo nám. 1808/3, 120 00 Praha 2 (na obálku napište heslo: Rosteme17).

Nezapomeňte na každý příspěvek (i v elektronické verzi!) uvést věkovou kategorii, jméno, adresu, (příp. třídu a adresu školy), e-mail a telefon.

V případě úspěchu vás budeme kontaktovat s dalšími instrukcemi. Autoři zasláním příspěvku souhlasí s jeho zveřejněním na webových stránkách kampaně Rosteme s knihou.

Více na www.rostemesknihou.cz a na www.svetknihy.cz. Neváhejte se na nás obracet s dotazy.

Koordinátorky soutěže: Barbora Pavlovská, Jana Chalupová

soutez@rostemesknihou.cz

+420 721 234 642, 224 498 464, 603 439 943

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024

ČR: Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
30.09.2024