středa
2. října 2024
svátek slaví Olívie
Masopust 2016 - řezníci
© foto: Vít Švajcr



Roztocký masopust 2017 - už podvacáté

ROZTOKY U PRAHY: Tajemný, živelný a mytický průvod roztockých i mimoroztockých maškar vyrazí na svoji cestu už podvacáté. Pojďte se s námi setkat, sbratřit a společně tančit – Medvěd s Medvědem, Smrt se Smrtí, Opice s Opicí! Maškary se setkávají ve 13 h na zámku v Roztokách (Středočeské muzeum) a po korunovaci krásné a vypečené Královny masopustu se vydávají v čele s ní bujarým průvodem vzhůru Kroupkou přes roztocké náměstí směrem na Únětice, na Holém Vrchu se setkává s Únětickými, Suchdolskými a možná Úholičskými a tentokráte se vrací zpět do Roztok, kde u autobusové zastávky Roztoky, rozcestí Žalov bude stát skvělé veliké zateplené šapitó s programem až do brzkých ranních hodin.

25.02.2017
Autor článku: 
ika

Vítány jsou masky a maškary jakéhokoliv věku, rasy, pohlaví a tvaru.

ZMĚNA OPROTI MINULÝM ROČNÍKŮM: Průvod končí v Roztokách v obrovitánském vytápěném šapitó, do kterého se všichni vejdeme!!!

Aby se nám pod střechu vešly všechny velké i malé maškary, potřebujeme ten největší a nejvelkolepější stan, který je možné najít. I přes zimou stížené podmínky nám ho půjčí a pomůže se stavbou cirkus Berousek.

Stan má 32 m a vytvoří nám tak plochu 804 m² s kruhovým tanečním parketem o rozměru 80 m². Stan samozřejmě vytopíme i v únoru tak, aby součástí plesové róby nemusel být kožich z berana. Stát bude v Roztokách na nezastavěném prostranství u autobusové zastávky Roztoky, rozcestí Žalov.

Protože půjčení takového stanu není ani finančně žádná legrace, uvítáme jakýkoliv příspěvek na náš účet (2000577036/2010; VS 77777) a vybíráme na masopust i přes hithit.com.

Stánkový prodej na masopustu je jako vždy omezen prakticky na nulu, můžete ale zkusit zavolat Zuzaně Šrůmové na 777 852 195.

Dopravním partnerem Masopustu jsou České dráhy. Za posílení spojů děkujeme!

Program ZDE

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024

ČR: Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
30.09.2024