úterý
13. srpna 2024
svátek slaví Alena
Z ateliéru Alžběty Říhové
© Foto: archiv pořadatele



PechaKuchaNight Prague

PRAHA: Ve středu 23. listopadu se 12 umělců a autorů opět utká na pódiu žižkovského kina Aero ve speciálním formátu PechaKucha: 20 obrázků x 20 vteřin. V pořadí 51. večer tohoto fenomenálního projektu, který se dnes koná ve více než 940 městech světa, odstartuje ve 20 h a 20 minut.

23.11.2016
Autor článku: 
jal

Kromě Jaromíra 99, zpěváka a textaře dnes již legendární české kapely Priessnitz, který představí novou desku kapely Beztíže, vystoupí umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Karel Och a prozradí své TOP filmy.
Návštěvníci mohou těšit také na vystoupení grafičky a ilustrátorky Evy Macekové o spojích šitých a tištěných, malířky Hany Puchové o věcech a lidech, české Nan Goldin Libuše Jarcovjákové o její připravované knize Černé roky, architektů Hany Petříkové a Martina Kropáče (KAI) o projektech za mořem a mezi moři, Alžběty Říhové o výpůjčkách z fasád nepěkných domů, Iry Zakharovy o mnoha podobách fotografie, Ivana Mečle (Divuse) o zakládání nové Národní galerie, grafika, ilustrátora a výtvarníka Štěpána Adámka o plakátech, LP, kazetách, trenclích, ručníku a možná i dece, Martiny Forejtové (Land05), Jany Pyškové a Aleše Kurze o tom, kam se dá schovat voda a jak za to získat první cenu, a Lenky Vítkové o malbě a textu.

 

O projektu PechaKucha u nás i ve světě

PechaKucha Nights se konají v Praze pravidelně již od roku 2007 a v archivu na webových stránkách projektu (www.pechakucha.cz) naleznete audiovizuální záznamy všech proběhnuvších vystoupení.
Projekt PechaKucha vymysleli architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham z atelieru Klein Dytham architects, který působí v japonském Tokiu. Popularita PK roste neuvěřitelně rychle: dnes se koná ve více než 940 městech světa. Pravidla jsou jasná: musí se konat pravidelně, mluvčí za vystoupení nesmí být honorováni a musí být dodržen formát 20 obrázků x 20 vteřin.
Zajímavé a inspirativní počiny a hosty vybírá v Praze sedm dramaturgů: Adam Gebrian - architekt a propagátor architektury, Petr Babák - grafický designér a vedoucí ateliéru grafického designu a nových médií na UMPRUM, Tomáš Luňák - režisér, Cyril Říha - filosof, Jan H. Vitvar - novinář, Alan Záruba - grafický designér, Jana Kostelecká - kunsthistorička a organizátorka PKNP. Jejich výběr je čistě subjektivní a zaměřený na co nejširší záběr tvůrčích oborů a generací.

 

Hlavní partner projektu:

Somfy (www.somfy.cz)

Podpora:

Hlavní město Praha (www.praha.eu)

www.tafotka.cz

Vstupné:

Základní: 220 Kč. Snížené (studenti a senioři): 170 Kč

 

Vstupenky je možné koupit online na adrese www.kinoaero.cz a na pokladnách kin Aero, Světozor a BIO OKO.

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024