pondělí
2. září 2024
svátek slaví Adéla
© Logo přehlídky



15. ročník Přehlídky filmové animace a současného umění

OLOMOUC: PAF je olomoucká kulturní platforma zabývající se filmem a současným uměním. V prvních prosincových dnech pořádá v Olomouci jubilejní 15. ročník Přehlídky filmové animace a současného umění. Přehlídka filmové animace a současného umění je nejstarším a nejprogresivnějším festivalem věnujícím se fenoménu animace v České republice. V roce 2016 se odehrává od čtvrtka 1. do neděle 4. prosince prostřednictvím více než osmdesáti dramaturgických bloků na dvaceti samostatných místech Olomouce, přičemž k nejvýraznějším programovým událostem dochází tradičně v Uměleckém centru Univerzity Palackého UC UP Konvikt.  

 

od 01.12.2016 do 04.12.2016

PAF přesáhl organizací a kurátorstvím projekcí a výstav středoevropský prostor a v dnešní době úspěšně expanduje na mnoho míst Evropy, přičemž si unikátní pozici dokázal vytvořit také v kulturně dominantním prostředí amerického New Yorku, kde proběhl letos 10. listopadu třetí ročník PAF New York v jednom z nejvýznamnějších současných amerických nezávislých kulturních center Pioneer Works v Brooklynu.
 

PATNÁCT LET FILMOVÉ ANIMACE A SOUČASNÉHO UMĚNÍ VE MĚSTĚ OLOMOUC
Program festivalu sestává v roce 2016 ze čtyř hlavních, tematicky profilovaných programových sekcí – Proč se dívat na zvířata?, Jiné vize, Film Labor a Aport animace, které proběhnou v průběhu čtyř prosincových dnů na více než dvaceti místech města Olomouc, přičemž řada projekcí bude připravena speciálně pro vybrané prostory. „Jubilejní ročník PAF 2016 se koncentruje pouze na čtyři sekce, z toho dvě tradiční (Jiné vize, Aport animace) a dvě kurátorsky připravené speciálně pro PAF (Proč se dívat na zvířata?, Film Labor) a více než kdy jindy usiluje o vytvoření homogenního a současně významově ambivalentního programu koncentrujícího se do jediné organické identity, kterou je sám smyslově intenzivní čtyřdenní festival, jeho bytí a bytí jeho návštěvníků v kulisách zimní Olomouce,“ přibližuje atmosféru připravovaného festivalu jeho ředitel Alexandr Jančík. 

PAF 2016 | 1.-4. 12. 2016 | Olomouc
15 Festival of Film Animation and Contemporary Art

    www.pifpaf.cz 

 

Podrobnosti ZDE

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOMORAVSKÝ KRAJ: Tradiční dotační program má oproti předchozím letům jednu zásadní změnu, a to v termínech, kdy se o něj mohou zájemci ucházet. Zatímco dříve byl schvalován a uveřejňován v lednu daného roku a žádosti o dotace byly přijímány v druhé polovině února, nyní tak mohou zájemci o krajskou podporu činit už od 1. až do 31. října. Kraj na rozvoj kultury v příštím roce vypsal 15 milionů korun.

Jihomoravský kraj
Instituce a kulturní zařízení
Co se děje
02.09.2024

PRAHA: Rekola, česká bikesharingová společnost, představuje nový projekt propojující městskou cyklistiku a umění. Na sto deseti vybraných kolech v Praze se objevují polepy a odkazy na sociální sítě mladých českých talentů. Každé z těchto kol nese jedinečné umělecké dílo nebo odkaz na hudbu, poezii či grafiku. Mezi zapojené umělce a umělkyně patří hudebníci Lil Fault, The Interlude a Pastavbacku, Ay$kr, Devotch666 a Karolina Beranová, básníci Antonín Zhořec, Anna Smetanová, Josef Kináč a Nikola Týčová a vizuální umělci Max Butrón, Matyáš Melíšek a Amélie Počarovská. Ulovit si kolo a zažít inspirativní jízdu s jedním z umělců mohou lidé do konce roku.

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Knihy, literatura, média, Hudba, Výtvarné umění, Ostatní
Co se děje
30.08.2024

PRAHA: Kulturní produkční platforma ProFitArt se kromě produkce divadelních inscenací zabývá také kreativním vzděláváním. Aktivity mají významný sociální dopad, zaměřují se na psychomotorický vývoj dětí, podporu mentálního zdraví a emoční inteligenci. Součástí tohoto proudu jsou například workshopy pro děti a pro pedagogy Učení cirkusem pod vedením lektorů Cécile Da Costa a Roberta Janče a také nejnovější projekt s názvem Tanec a duševní zdraví (nejen) ve školách, který ProFitArt realizuje ve spolupráci s britským souborem Company Chameleon a Švandovým divadle na Smíchově.

Hl. m. Praha
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
27.08.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024