pondělí
16. září 2024
svátek slaví Ludmila
© Banner



TÝDEN KNIHOVEN ve zlínské knihovně

ZLÍN: Již 20. jubilejní ročník celostátní akce Týden knihoven, kterou každoročně vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR, se po celý tento týden koná také ve Zlíně. Letošní motto zní „Braňte knihu“ podle známého Ladova a Mahenova plakátu z roku 1934, který byl při příležitosti Týdne knihoven znovu vydán. Také Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se zapojí řadou programů.

Autor článku: 
Mgr. Michaela Mitáčková

Týden knihoven se nese ve znamení novinek a malých „dárků“ pro čtenáře. V oddělení pro děti bude připraveno nejedno překvapení, včetně nových stolních her.

„V Týdnu knihoven představíme také novou službu s názvem Odlož to!. Jedná se o odložení knihy z volného výběru, což doposud nebylo možné. Více informací o této službě najdete na našem webu www.kfbz.cz,“ doplnila Ludmila Plačková, projektová manažerka knihovny.

Knihovna nezapomněla ani na nejmladší. Celý týden bude v Ústřední knihovně probíhat Kvíz kocoura Miloše, zábavná soutěžní hodinka na téma knihy a knihovny pro žáky 4. a 5. tříd základních škol.

V obvodních knihovnách Jižní Svahy, Malenovice a Díly jsou připravena hravá a soutěžní odpoledne pro děti. V Týdnu knihoven se konají také pravidelná Dopoledne pro maminky s dětmi na Jižních Svazích. Tato společná setkávání s knížkou se budou se opakovat každé první úterý v měsíci.

 

Kontakt:
Ing. Ludmila Plačková
Projektová manažerka, komunikace s veřejností
tel.: 573 032 505, 734 860 722
e-mail: plackova@kfbz.cz
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace

14|15 BAŤŮV INSTITUT, budova 15, Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín
www.kfbz.cz / info@kfbz.cz / www.facebook.com/zlinknihovna

Mgr. Michaela Mitáčková
PR manažerka, 14|15 Baťův institut, p. o.
T | 736 505 513
M | michaela.mitackova@14-15.cz

 

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: Vybrali jste. Soutěž veřejných sbírek MÁME VYBRÁNO má své vítěze. V kategorii Cena veřejnosti bodovaly stavební úpravy na zámku Plumlov, finančně nejúspěšnější je sbírka na odlití zvonů do kostela v Městě Touškov. Akci tradičně pořádá Institut pro památky a kulturu.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024