středa
8. května 2024
svátek slaví Den osvobození od fašismu 1945
TANFEST Jaroměř 2016
© Matěj Sládek



TANFEST Jaroměř 2016

JAROMĚŘ: Již po 11. proběhne v Jaroměři festival scénického tance TANFEST Jaroměř a diváci se mají rozhodně na co těšit!. Hned během prvního večera, který se uskuteční již 24. září 2016 v Městském divadle v Jaroměři od 19:00 hodin, se nám představí v rámci Inspirativního a zároveň zahajovacího představení profesionálů věhlasný český nezávislý profesionální soubor Pražský komorní balet. 

od 24.09.2016 do 26.09.2016
Autor článku: 
Michal Vach

Jeho počátky sahají do roku 1964, kdy Luboš Ogoun, Pavel Šmok a Vladimír Vašut zakládají původní Studio Balet Praha.

Druhý den proběhne slavnostní Galavečer, který je, jako již tradičně složen z nápaditých děl amatérských choreografů v podání Základních uměleckých škol a tanečních souborů z celé České republiky. Představení se uskuteční od 19:00 hodin v sále Městského divadla.

Musíme však podotknout, že TANFEST není pouhá ukázka tanečního umění, ale máte také možnost zúčastnit se i různorodých tanečních workshopů s významnými interprety a pedagogy z tanečního prostředí!

Navíc tento festival je otevřen všem jednotlivcům i skupinám a vítáme u nás i zájemce z řad veřejnosti.

Více informací na: http://tanfest-jaromer.webnode.cz/

FB: https://www.facebook.com/Tanfest/

 

Mohlo by vás také zajímat...

BOHUMÍN: Třicátá léta minulého století v Bohumíně, polský zábor, druhá světová válka a Bohumín součástí velkogermánského Reichu, osvobození. Témata, která v Bohumíně nabídl historik Ondřej Kolář. Besedou (16. dubna) spolek Maryška přispěl k programu připomínky 79. výročí konce 2. světové války v Evropě.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
07.05.2024

HRADEC KRÁLOVÉ: Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Památky
Co se děje
07.05.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Sympatický Američan z Ohia žije už 30 let ve Všenorech za Prahou. Nejdéle ze všech míst, kde zatím bydlel. Do Česka ho přivedla vášeň badatele – muzikologa, který svou dráhu zasvětil Antonínu Dvořákovi. Proto se také naučil skvěle česky. Hned v předsíni doma u něj narazíte na police plné knih o hudbě a o Dvořákovi zejména, knihovnu s dalšími tituly najdete i v kuchyni a tak dále…. On sám je autorem několika knih o Dvořákovi (Rethinking Dvořák, Dvořákovská místa, Manželské páry Dvořákovi a Hlávkovi) a na další knize pracuje. Do naprostých detailů zná nejen dílo, ale i obdivuhodnou životní cestu tohoto českého a zároveň světového skladatele. Zajímavý je ale i osobní příběh Davida Beveridge.

Celá ČR, zahraničí
Knihy, literatura, média, Hudba, Památky, Vzdělávání
Články a komentáře
08.05.2024

ČR: Asociace profesionálních divadel (APD) oslavila jubileum zintenzivněním své dosavadní činnosti, zejména v souvislosti s realizací grantového projektu “Etablování stávající struktury Asociace profesionálních divadel ČR v kontextu proměny sektoru živého umění v důsledku pandemie koronaviru”, podpořeného z programu Fondů EHP 2014-2021.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
06.05.2024