pondělí
7. října 2024
svátek slaví Justýna



Autoři nejlepšího tabla dostanou peníze na večírek

OLOMOUC: Do 10. června běží v Olomouci a okolí soutěž o nejzajímavější maturitní tablo. Vítěze určí internetové hlasování, do kterého se může zapojit každý. Anketu vyhlásil senátor za Olomoucko Martin Tesařík, který s ní oslovil všechny střední školy ve svém volebním obvodu. Na stránce s hlasováním se nakonec sešla tabla třinácti tříd. „Některá maturitní tabla jsou malými uměleckými díly. Je vidět, že jejich autorům nechybí nápady a odvaha jít si za nimi,“ říká senátor Tesařík.

Autor článku: 
luk

Cena za nejzajímavější tablo bude odpovídat situaci, v níž se budoucí maturanti nacházejí. Senátor Tesařík totiž vítězné třídě věnuje 5 tisíc korun na maturitní večírek.

Zájemci o hlasování a všichni obdivovatelé maturitních tabel najdou anketu na adrese http://www.survio.com/survey/d/Z6Y1W6W9K6Y5X5K9T.

 

Mohlo by vás také zajímat...

SLOVÁCKO: Titulní straně obálky 5. letošního čísla národopisného a vlastivědného časopisu Malovaný kraj dominuje snímek kaple Božího srdce Páně u Tučap. Na zadní straně pak najdete fotografie Hausnerovy oskeruše z Bohuslavic u Kyjova ze seriálu Památné stromy na Slovácku.

Celá ČR, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Senioři, Ostatní, Památky, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
07.10.2024

BROUMOV: Říjen bude v broumovském klášteře spojen s měsíční hudební rezidencí české zvukové umělkyně Lucie Páchové a gruzínského hudebníka Alexandra Mishelashvili. Oba muzikanti zapojí do své tvorby i místní studenty a hudebníky. Veřejnosti se představí během závěrečného vystoupení na konci rezidenčního pobytu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Památky
Co se děje
03.10.2024

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Po bezmála třech letech vývoje byla spuštěna imersivní expozice Za zdí. Vypráví příběh věznice v Uherském Hradišti, místa spojeného především s temným obdobím po komunistickém převratu v roce 1948, s mučením a popravami nevinných. Expozice nedávno získala Zlatý středník.

 

Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky, Vzdělávání
Co se děje
02.10.2024

OSTROV: Voyo Originál a druhá série seriálu Sex O'Clock si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (22.–27. září) odnáší hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba.

Celá ČR, Karlovarský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.10.2024