čtvrtek
17. října 2024
svátek slaví Hedvika
Knihu Kafe a cigárko vtipně ilustroval Honza Hofman
© Foto:archiv pořadatele



Ještě nemáte svoje Kafe a cigárko? Autorka vám knihu ráda podepíše.

ČR: Poslední rok herečky a blogerky Marie Doležalové byl hodně rušný a úspěšný. Odstartovalo jej prestižní ocenění Magnesia Litera za blog Kafe a cigárko. Loni v listopadu jí vyšla stejnojmenná kniha.  V soutěži StarDance se s Markem Zelinkou protančila k vítězství a z kola si odskočila pro cenu Křišťálová lupa v kategorii One (wo)man show. Během pár dní po vydání se Kafe a cigárko stalo nejprodávanější knihou a do první desítky bestsellerů patří i dnes.

Autor článku: 
jal

Marie Doležalová ale nemyslí jen na sebe: spoustu svého času věnuje i charitativní práci pro sbírkový projekt Pomozte dětem, jehož se stala patronkou.

„A protože se kvapem blíží nejen Peříčkový den (1. 4. 2016), ale také 18. ročník benefičního večera pro Kuře (přímý přenos vysílá ČT 16. 4. 2016), stojí za připomenutí, že nakladatelství DOMINO, které Kafe a cigárko vydalo, věnuje 20 Kč z každého prodaného výtisku na kuřecí konto POMOZTE DĚTEM. K dnešnímu dni je to více než 606 000 korun,“ upřesňuje za nakladatelství Johana Turner.

DOMINO ale hodlá Kuře podporovat i nadále. Koupě knihy Kafe a cigárko tedy zůstává jedním z nejpříjemnějších způsobů, jak přispět na dobrou věc.

Jak říká autorka: „Když můžete pomáhat, máte pomáhat.

 

Tři dubnové autogramiády Marie Doležalové:

1. 4. 2016, 15:00               Žluté lázně, v rámci prvního ročníku celonárodní sbírkové akce Peříčkový den

7. 4. 2016, 17:00               Knihy Dobrovský, Praha, Arkády Pankrác, zúčastní se i ilustrátor Honza Hofman

21. 4. 2016, 17:00             Knihy Dobrovský, Brno, Joštova ulice

www.turner.cz

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Nebylo jim ještě ani třicet let a začali společně ve svém volném čase provozovat klub, sklepní prostor v pražské Soukenické ulici, který si za předchozích majitelů získal pověst místa alternativní, „undergroundové“ kultury, ojedinělého útočiště nekomerčních kulturních aktivit. S Oskarem Hulcem a Milanem Dederou se setkáváme u příležitosti výročí deseti let od založení Spolku pro oživení Paměti právě po noci, kdy opět sklepní prostory komorního klubu zatopila do pěti čísel voda. Ano, není to poprvé, co se podnik potápěl a opět vynořil nad hladinu. Jak se plave v rozbouřených vodách menšinové kultury současným provozovatelům?

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění
Články a komentáře
16.10.2024

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024