neděle
14. července 2024
svátek slaví Karolína
© Logo soutěže



7 divů Olomouckého kraje

OLOMOUC:  V pátek 22. ledna vyhlásí pořadatelé výsledky ankety 7 divů Olomouckého kraje. Třetí ročník této akce probíhal v loňském roce a o hlasy veřejnosti se v něm ucházelo 21 zajímavostí z celého regionu. V anketě 7 divů Olomouckého kraje hlasovaly dva tisíce lidí

Autor článku: 
Ivo Heger

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety proběhne 22. ledna v 10 hodin v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc jako součást zahájení letošního veletrhu cestovního ruchu Tourism Expo. Ceny budou vítězům předávat významné osobnosti z regionu. 
Anketa 7 divů Olomouckého kraje se vrátila po dvouleté pauze. První dva ročníky pořádal v letech 2011 a 2012 přímo Olomoucký kraj z iniciativy tehdejšího hejtmana Martina Tesaříka. Zvítězila v nich Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně a Rychlebské stezky. Po rozhodnutí krajské samosprávy v organizaci akce nepokračovat se ankety ujal původní produkční tým.
V průběhu jara probíhaly nominace zajímavostí do ankety ze všech pěti okresů regionu. Pamětihodnosti do soutěže přihlašovali především starostové měst a obcí, pro které je 7 divů Olomouckého kraje příležitostí k propagaci a zvýšení zájmu turistů. Na nominace navázalo v říjnu a listopadu samotné hlasování. „Celkem se v anketě sešlo 2199 hlasů, což považujeme za velký úspěch. Pomohly nám především sociální sítě, na kterých byl o celou akci velký zájem,“ říká pořadatel Ivo Heger.

Hlasování probíhalo výhradně prostřednictvím internetu na www.7divukraje.cz, podrobnosti organizátoři průběžně zveřejňovali na Faceboku na adrese  www.facebook.com/7divuok.

 

Seznam nominovaných zajímavostí

Největší tesařská sekera na světě

Expozice v budově bývalé školy v Javoříčku

Národní dům v Prostějově

Rychlebské stezky v Černé Vodě

Prameny Odry pod Fidlovým kopcem

Mariánský sloup v Uničově

Tančírna v Račím Údolí u Javorníku

Vodní dílo Nečíz v Litovli

Pravěké hradisko Obersko

Střešní zahrada v Lipníku nad Bečvou

Zámecký park v Loučné nad Desnou

Hlavní nádraží v Olomouci

Expozice času ve Šternberku

Mladečské jeskyně

Ruční papírna Velké Losiny

Zlatorudné mlýny ve Zlatých Horách

Zoologická zahrada Olomouc

Poutní kostel v Dubu nad Moravou

Jezernické železniční viadukty

Arionova kašna v Olomouci

Zbrašovské aragonitové jeskyně

 

Vyhlášení výsledků proběhne v pátek 22. ledna od 10 hodin v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc jako součást zahájení veletrhu cestovního ruchu Tourism Expo.

 

Těším se na setkání.

 

Ivo Heger
produkční ankety
telefon 607 949 387
mail olomouc@7divukraje.cz

www.7divukraje.cz

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024