pondělí
12. srpna 2024
svátek slaví Klára
© Logo soutěže



Zahájení 18. ročníku soutěže Zlatý erb

KRAJ VYSOČINA: Kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb vyhlásil krajské kolo 18. ročníku soutěže o nejlepší webové stránky nebo elektronickou službu měst a obcí. Cílem soutěže Zlatý erb je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. 

Autor článku: 
luk

//"Soutěž patří k nejpopulárnějším kláním měst a obcí, v minulosti byla například oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award nebo zvítězila v soutěži Český zavináč,“// říká Petr Pavlinec, vedoucí Odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina, který je zároveň i předsedou poroty krajského kola Kraje Vysočina.

Města a obce kraje se mohou soutěže zúčastnit svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz. Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. //„V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování, bezbariérová přístupnost a podpora IPv6 a DNSSEC,“// doplňuje Pavlinec.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:
 a) nejlepší webové stránky města
 b) nejlepší webové stránky obce
 c) nejlepší elektronická služba

 

Kraj Vysočina každoročně vyhlašuje také další vlastní zvláštní kategorie.

 //„I pro letošní rok bude vyhlášena kategorie pro dobrovolné hasičské sbory Kraje Vysočina a kategorie pro školská zařízení v Kraji Vysočina, která se v minulém ročníku velmi osvědčila. Do soutěže se přihlásily školy mateřské, základní, střední i umělecké,“// vypočítává Petr Pavlinec. V kategorii pro všechna školská zařízení v Kraji Vysočina bude hodnocena aktuálnost webu, přehlednost, výtvarné zpracování, dostupnost, originalita a inovativnost. V kategorii pro sbory dobrovolných hasičů, kterou zaštiťuje předseda Bezpečnostní komise kraje, bude hodnocena jak webmasterská, tak věcně odborná část. Do obou kategorií lze posílat nominace přes formulář na www.zlatyerb.cz/vysocina.

Příjem všech přihlášek byl zahájen v úterý 5. ledna 2016, termín ukončení je 28. ledna 2016 v 16 hodin.

  • Více informací: 
    Klára Jiráková, odbor informatiky
    Krajský úřad Kraje Vysočina
    tel.: 564 602 341, e-mail: jirakova.k@kr-vysocina.cz

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

PLZEŇ: Od července 2019 Náplavka na Radbuze představuje příjemné místo u vody přímo v centru města, kde je možné trávit (nejen) letní večery, projít se, posedět, zrelaxovat a užít si kulturu nebo se občerstvit v kavárně. Tento prostor poprvé oživil festival Náplavka k světu. stejnojmenného spolku v roce 2012. Spolek k světu. se vrací na místo činu a malé i velké návštěvníky láká na zajímavý kulturní program – hudbu, divadlo, tanec, párty s DJs, filmy i gastronomii. Akce se budou konat během srpna až do poloviny září. Spolek k světu. aktivit u řeky realizuje víc a sjednotí je pod společným názvem Plzeňské náplavky.

Plzeňský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024