středa
14. srpna 2024
svátek slaví Alan
© Ivana Kryllová



Kultura v hl. m. Praze

Autor článku: 
Ivana Kryllová

<p>PRAHA: Zajímáte-li se o kulturu v hlavním městě, přijměte pozvání k návštěvě kulturních stránek Kultura v hl. m. Praha, které se zrodily koncem loňského roku. Jedná se o studentský projekt studentky posledního ročníku Vyšší odborné školy ekonomických studií v Praze.</p> <p>Webové stránky vznikly za účelem sociologického výzkumu veřejného mínění obyvatel na území hl. m. Prahy. Výzkumné šetření probíhá v oblasti kulturního života v metropoli formou online dotazníku.</p> <p>Reportáž</p> <p> Součástí webových stránek je reportáž, která je návštěvníkům zprostředkována formou digitální fotografie. Na kulturních stránkách vzniká rozsáhlá fotografická galerie mapující malebná zákoutí pražské metropole. Galerie čítá v současné době přes 100 fotografií. Všechny prezentované fotografie pochází z dílny autorky webu. Autorka je vášnivou fotografkou amatérkou, a inspirativní příležitostí pro objektiv jejího fotografického přístroje je prostředí Botanické zahrady hl. m. Prahy a pražské ZOO v Tróji, ale samozřejmě mnoha dalších zajímavých zákoutí hlavního města.</p> <p>Diskuse</p> <p>Návštěvníci kulturního webu mohou nejen prohlížet fotografická alba, ale v prvé řadě se mohou zapojit do projektu mapující kulturní dění metropole. Návštěvníci mohou autorce webu klást své dotazy, připomínky a náměty k tématu absolventské práce. Mohou vést s autorkou diskusi.</p> <p>Více informací na adrese http://kultura-v-hl-m-praha.webnode.cz/.</p> <p>Ivana Kryllová<br /> studentka VOŠ ekonomických studií v Praze</p>

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024

ČR: Život v éteru je kniha o Radiu 1. Vyšla v srpnu 2023 a představuje počátky soukromého rozhlasového vysílání v Československu i současnost stanice, která je unikátem i ve světovém měřítku. Radiem 1 prošla řada kulturních osobností, ať jde o moderátory (Honza Dědek, Saša Michailidis) nebo o hudebníky a DJs. Úspěšná kniha oslaví 7. srpna rok od svého vydání. V současnosti je v knihkupectvích i obchodech s hudbou v prodeji její druhý dotisk.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
08.08.2024

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024