sobota
13. července 2024
svátek slaví Markéta
© Logo MMR



16 projektů na podporu cestovního ruchu bude podpořeno 150 miliony Kč

Autor článku: 
Mgr. Radka Burketová

<p>ČR: Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo 25. června výzvu pro podávání žádostí o finanční podporu pro rozvoj cestovního ruchu v Integrovaném operačním programu. Jejím cílem je podpora prezentace a propagace kulturního a přírodního dědictví, kulturního průmyslu a služeb s využitím pro cestovní ruch na národní úrovni.</p> <p>„Podpora prezentace a propagace kulturního a přírodního dědictví, kulturního průmyslu a služeb s využitím pro cestovní ruch na národní úrovni je poslední výzvou v této oblasti. Měla by přispět k realizaci zajímavých projektů a využít tak potenciál České republiky v oblasti cestovního ruchu,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová.</p> <p>Podporována je tak například ucelená prezentace a propagace hradů a zámků, památek lidové architektury, folklóru či lidových tradic. Do ukončení příjmu žádostí (1. října) zaevidovali pracovníci Centra pro regionální rozvoj celkem 16 párových projektových žádostí pro cíl Konvergence a cíl Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost.<br />
Podpořeny budou projekty do vyčerpání alokace výzvy ve finanční výši 150 milionů korun.</p> <p>„Vzhledem k tomu, že výzva byla vyhlášena jako kontinuální, jsou přijaté žádosti kontrolovány a hodnoceny průběžně. Projektové žádosti splňující všechny náležitosti a bodový limit pak budou doporučovány k podpoře v pořadí, ve kterém byly přijaty,“ řekl David Sventek, ředitel odboru řízení operačních programů. </p> <p>Podle jeho slov byl zájem ve výzvě značný. „Poptávka přesahuje připravenou finanční alokaci o přibližně 300 milionů korun. Nyní se soustředíme na administraci projektových žádostí, které se vešly do finančního limitu alokace výzvy,“ dodal Sventek.</p> <p>Mgr. Radka Burketová<br />
ředitelka odboru komunikace, tisková mluvčí</p> <p>Ministerstvo pro místní rozvoj ČR<br />
Staroměstské nám. 6<br />
110 15 Praha 1<br />
tel.: +420 224 861 445<br />
mobil: +420 739 385 182<br />
email: radka.burketova@mmr.cz<br />
www.mmr.cz</p>

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024