sobota
13. července 2024
svátek slaví Markéta



3D Film Festival představí 3D technologii v novém světle

<p>PRAHA: Premiéru nového 3D filmu Aurela Klimta Lajka a unikátní projekci 3D animovaných sekvencí snímku The Flying Machine (Magic Piano) za živého klavírního doprovodu přichystal pro české diváky nultý ročník festivalu 3D filmů 3D Film Festival Prague.</p> <p>Ten proběhne od 26. do 28. dubna v prostorách pražského kina Lucerna. Představí také první projekci tuzemského erotického 3D snímku, unikátní přírodní snímky, průřez tvorbou průkopníka českého filmu v oblasti 3D F. A. Brabce, ale i v tuzemsku vůbec první přímý přenos koncertu kapely Android Asteroid ve 3D přímo z Paláce Akropolis!</p> <p>Lahůdkou pro filmové fajnšmekry bude speciální blok Magic Piano, kombinující 3D projekci filmu polského režiséra Martina Clappa The Flying Machine a živě hrané hudby Frederica Chopina. </p> <p>V neposlední řadě čeká diváky v Mramorovém sále paláce Lucerna speciální 3D Lounge, který návštěvníkům představí ty nejaktuálnější trendy v oblasti 3D technologií. Na vlastní smysly zde bude možné vyzkoušet např. interaktivní podlahu, 3D tiskárny, apod. Vrcholem 3D Lounge je pak tzv. 3D CAVE, který pro festival připravuje Institut intermedií pod vedením Dr. Romana Berky.</p> <p>Myšlence festivalu se vizuálně přizpůsobí i partnerský Hotel Fusion, ve kterém budou návštěvníci festivalu ubytováni a stane se jeho oficiálním zázemím. V rámci 3D Akademie zde proběhne celá řada přednášek předních tuzemských i zahraničních odborníků pro širokou i odbornou veřejnost věnovaných technologii 3D.</p> <p>Festivalovým hostům nabídnou zdejší restaurace a bar 10% slevu na konzumaci a navíc speciální 3D menu a 3D koktejl. V rámci programu se zde představí 3D Djing a Vjing a vrcholem bude závěrečná party festivalu, která přinese unikátní 3D koncert kapely Nylon Jail!</p> <p>Kompletní program a informace o možnostech nákupu vstupenek jsou k dispozici na www.3dff.cz.</p> <p>Kontakt: Daniel Brátka, tel. 731 411 025, e-mail: daniel.bratka@oldstars.cz</p>

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024