pátek
12. července 2024
svátek slaví Bořek



Industriální atraktivity v Moravskoslezském kraji

Autor článku: 
luk

<p>MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ: Projekt „Industriální atraktivity v Moravskoslezském kraji“ prezentuje Moravskoslezský kraj především jako oblast plnou technických atraktivit a láká turisty z celé České republiky k jejich návštěvě s možností zhlédnutí dalších zajímavých turistických míst v kraji.</p> <p>Během víkendů technických památek s názvem „FAJNE LÉTO“ bude v průběhu měsíců srpna a září probíhat lákavý program. Tyto víkendové akce pořádané MSK navazují na projekt Slezského vojvodství s názvem „Stezka technických památek Slezského vojvodství“ („Szlak Zabytków Techniki Województwa Śląskiego“), v rámci něhož Slezské vojvodství připravuje každoročně unikátní akci zvanou Industriada (pro návštěvníky technických památek zařazených do Stezky technických památek Slezského vojvodství jsou připraveny prohlídky technických atraktivit a lákavý program). Mediální kampaň na podporu projektu ARR bude zaměřena nejen na hlavní letní víkendové akce „FAJNEHO LÉTA“ (kulturní a společenské akce na každém objektu zařazeném do „TECHNO TRASY“), ale také na zvýšení povědomí o technických atraktivitách v MSK a technických památkách obecně.<br />
Projekt podporují různé reklamní kampaně a nyní si již můžete zakoupit pas a soutěžit o ceny. (výhry na základě počtu navštívených technických památek a získaných razítek pro jednotlivce i pro soutěžící školy).</p> <p>Fajné léto: http://technotrasa.msregion.cz/…-leto-25277/</p> <p>Soutěžní pasy již k vyzvednutí!<br /> Od 16. 7. 2012 budou na Oddělení cestovního ruchu Moravskoslezského kraje k vyzvednutí SOUTĚŽNÍ PASY TECHNO TRASY, nebo budou ke stažení na stránkách http://technotrasa.msregion.cz/…jektu-25363/</p> <p>Ceny budou k dispozici na začátku srpna 2012.</p>

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024