sobota
19. října 2024
svátek slaví Michaela
Lektoři Lindy Hopu Radek a Katka Fojtů, foto www.kredance.cz



Výuka Lindy Hopu a tančírna

Autor článku: 
mis

<p>ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jedinečná společenská událost; přijďte se ponořit do rytmu 20. a 30. let minulého století, naučit se a zatančit si Lindy Hop, historicky nejpopulárnější „swingový“ tanec. Lindy Hop je dynamický tanec založený převážně na improvizaci, fantazii a souhře partnerů.</p> <p>Nejbližší příležitost k výuce Lindy Hopu se skýtá 26. května 2012 v Českých Budějovicích. Přihlásit se a uhradit zálohu je však třeba nejdéle do 22. května!</p> <p> Lindy Hop je často nesprávně označovaný jako Jitterbug, jehož odnož se u nás tancovala pod názvem Holanďan. Lindy Hop populární ve třicátých a čtyřicátých letech prožívá od osmdesátých let stále stoupající zájem tanečníků na celém světě. V posledních letech se objevila spousta festivalů, soutěží a příležitostí znovu prožít atmosféru období velkých tanečních sálů, big bandů a úžasné swingové hudby.</p> <p> Výuka v prostorách bývalé textilní továrny Otavan se uskuteční v průběhu dne od 10 do 12 hod. a od 13.30 do 15.30 h Další dvě mini lekce budou realizovány během večerní tančírny, která započne v 19 h Cena pro jednotlivce činí 400 Kč pro pár 600 Kč za 5 hodin výuky.<br />
Vstup do tančírny je zdarma.<br />
Přihlásit se lze na adrese recepce@kredance.cz.</p> <p> Lektory jsou Radek a Katka Fojtů, kteří se swingu věnují od roku 1999. Za svou kariéru získali se svou taneční skupinou Oldies několik titulů mistrů ČR a dokonce titul mistr světa IDO v kategorii Special couple dance. Swing a převážně Lindy Hop se pro ně již stal životním stylem a svými aktivitami se snaží swing zpřístupnit co největšímu okruhu tanečníků.</p> <p> Výuku a tančírnu organizuje Kredance o. s., nezisková organizace využívající od roku 2010 pro svou činnost prostor bývalé textilní továrny Otavan v Českých Budějovicích.</p> <p> Více informací o výuce a podmínkách účasti <p> Více informací o Kredance o. s.

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024

ČR: V těchto dnech vyšlo nové album Vteřiny, měsíce a roky, které je výsledkem třetí spolupráce Vladimíra Mišíka s producentem Petrem Ostrouchovem, po předchozích úspěšných albech Jednou tě potkám (2019) a Noční obraz (2021), která získala dohromady sedm cen Anděl. Vladimír Mišík na novém albu přináší patnáct nových písní se čtyřmi texty Michaela Žantovského, šesti vlastními texty, dále již tradičně zhudebněné básně oblíbených autorů – Jiřího Dědečka, Jana Skácela, Josefa Kainara a Františka Gellnera, a také jeden text Tomáše Belka, Ostrouchovova někdejšího souputníka z kapely Sto zvířat. Autorem hudby dvou písní je Vladimír Mišík, ostatní texty zhudebnil Petr Ostrouchov.

Celá ČR
Hudba
Co se děje
18.10.2024