pátek
13. září 2024
svátek slaví Lubor
Centrum Bavaria Bohemia



Program Centra Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee: DUBEN 2012

Autor článku: 
CeBB
SCHÖNSEE: V návaznosti na již zavedenou řadu výstav "Města z Čech" v Centru Bavaria Bohemia v Schönsee se podařilo založit cyklus prezentací "Města z Bavorska hostem v Plzni". V dubnu se v Plzni - v Galerii Evropského domu (nám. Republiky 12) - představí město Schwandorf. ÚT | 3. 4. 12 | 17 - 19 h ZAHÁJENÍ VÝSTAVY: "MĚSTO SCHWANDORF HOSTEM V PLZNI" Výstava bude zahájena v úterý 03.04. a potrvá do 27.04. Díky spolupráci se Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje se v příštích letech představí další hornofalcká města či okresy. ST | 4. 4. 12 | 19 h 29. ČESKO-NĚMECKÝ ŠTAMTIŠ V SCHÖNSEE Jako každou první středu v měsíci pořádá CeBB i v dubnu již tradiční česko-německé setkání v pizzerii La Strada v Schönsee. Na příjemné neformální posezení jsou srdečně zváni všichni, kteří si rádi česko-německy popovídají. Nové tváře jsou vždy velmi vítány. Znalost obou jazyků není podmínkou. ČT | 19. 4. 12 | 18 - 20 h ZAHÁJENÍ VÝSTAVY "PRAHA - PRAG 1900 - 1945. LITERÁRNÍ MĚSTO DVOU JAZYKŮ, MNOHA PROSTŘEDNÍKŮ" Od 19. dubna do 26. května 2012 se v Centru Bavaria Bohemia v Schönsee koná výstava "Praha - Prag 1900 - 1945. Literární město dvou jazyků, mnoha prostředníků". Je věnována literárnímu městu Praze jako průsečíku české, německé a židovské kultury. Jedná se o výstavu Spolku Adalberta Stiftera Mnichov a Památníku národního písemnictví v Praze. Na akci bude z Plzně vypraven autobus, rezervace na tel.: 737 281 777 nutná. Cena dopravy: 80 Kč za zpáteční jízdenku.** SO | 28. 4. 12 | 17.15 h VÝLET ZA KLUBOVOU SCÉNOU DO PLZNĚ CeBB pořádá již počtvrté výlet za klubovou scénou do Plzně. Zváni jsou především členové mládežnických organizací a spolků a ti, kdo pracují s mládeží. Plzeňská klubová scéna se v posledních letech značně rozrostla a je žánrově velmi pestrá. Během večera se navštíví 3 - 4 kluby s živou hudbou nebo s DJs. Podrobnější informace naleznete na bbkult.net. Centrum Bavaria Bohemia, Freyung 1, DE 925 39 SCHÖNSEE (vzdálenost Plzeň–Schönsee 90 km) Kontaktní osoba: Mgr. Václav Vrbík, vaclav.vrbik@cebb.de, +49 (0)96 74 92 48 77

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024